Muğla İl Müftülüğü’nden Gençlere Ramazan Konferansı

Muğla İl Müftülüğü’nden Gençlere Ramazan Konferansı
Muğla İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü, Ramazan ayı dolayısıyla gençlere yönelik irşad ve eğitim faaliyetlerini sürdürüyor. Bu kapsamda Gençlik Koordinatörü Vaiz Cüneyt Çakır, Muğla Meslek Edindirme Merkezi’nde eğitim gören öğrencilerle bir araya geldi.

“Ramazan, Cami ve Hayat” temasıyla düzenlenen konferansta konuşan Çakır, Ramazan ayının manevi iklimine dikkat çekti. Orucun yalnızca aç ve susuz kalmaktan ibaret olmadığını belirten Çakır, nefsi terbiye etmek, sabrı kuşanmak ve kulluk bilincini diri tutmanın önemine vurgu yaptı. Kur’an-ı Kerim’de yer alan “Ey iman edenler! Oruç, sizden öncekilere farz kılındığı gibi size de farz kılındı. Umulur ki takvaya erersiniz.” (Bakara, 2/183) ayetini hatırlatan Çakır, Ramazan’ın temel gayesinin takva olduğunu ifade etti.

whatsapp-image-2026-03-04-at-15-29-55
Konuşmasında camilerin Müslüman hayatındaki yerine de değinen Çakır, camilerin sadece namaz kılınan mekânlar değil; ilim, kardeşlik ve istişare merkezleri olduğunu dile getirdi. Peygamber Efendimiz’in (s.a.s.) “Allah’a en sevimli yerler mescitlerdir.” (Müslim, Mesâcid, 288) hadis-i şerifini hatırlatarak gençleri cami merkezli bir hayat inşa etmeye davet etti. Ramazan ayının birlik, beraberlik ve dayanışma duygularını güçlendirdiğini belirten Çakır, aynı safta omuz omuza duran müminlerin gönüllerinin de bir olması gerektiğini kaydetti.

whatsapp-image-2026-03-04-at-15-29-55-1
Program, öğrencilerin yönelttiği soruların cevaplanmasıyla interaktif şekilde devam etti. Konferans sonunda Cüneyt Çakır’a öğrenciler tarafından hazırlanan el emeği ürünler hediye edildi. Ayrıca Muhammed Göktaş’a, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanan “Ramazan, Cami ve Hayat” temalı eser takdim edildi.
Ramazan’ın ruhuna uygun yapılan dua ile sona eren programda, katılımcılar mübarek ayın manevi bereketinden istifade etmeyi temenni ederek sağlık ve afiyet içerisinde nice Ramazanlara ulaşma temennisinde bulundu.

Bu haber toplam 62 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.