Muğla Milletvekili Gizem Özcan’dan Akbelen’de Acele Kamulaştırma Tepkisi

Muğla Milletvekili Gizem Özcan’dan Akbelen’de Acele Kamulaştırma Tepkisi
Türkiye genelinde, Muğla’nın da aralarında bulunduğu birçok ilde enerji iletim hatları ve madencilik faaliyetleri kapsamında bazı taşınmazlar için acele kamulaştırma kararı alınmasına tepkiler sürüyor.

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile verilen kamulaştırma kararının ardından CHP Muğla Milletvekili Av. Gizem Özcan, Milas ilçesindeki Akbelen’e giderek açıklamalarda bulundu.

Akbelen’de köylülerle bir araya gelen Özcan, acele kamulaştırma kararının kamu yararı taşımadığını savunarak, kararın şirket çıkarlarını gözettiğini ifade etti. Özcan, “Acele kamulaştırma hangi koşullarda yapılır? Bir seferberlik mi var, bir savaş hali mi var diye köylülerimiz soruyor. Kamulaştırmanın yapılabilmesi için kamu yararı gerekirken, burada kamu yararı değil bir şirketin yararı gözetiliyor” dedi.

Milas’ın tarihsel ve kültürel birikimine dikkat çeken Özcan, “Milas’ın toprağı da geçmişi de bu kararı affetmez. Buradaki asıl kamu yararı, yıllardır bu topraklarda yaşayan köylülerimizdir” ifadelerini kullandı.

Akbelen ve İkizköy’deki direnişin uzun süredir devam ettiğini vurgulayan Özcan, kadınların, gençlerin ve bölge halkının mücadelenin ön saflarında yer aldığını belirterek, “Bu mücadele bir günde başlamadı, bir günde de bitmeyecek” dedi.

Çevre ve iklim politikalarına da değinen Özcan, “Bir yandan iklim değişikliğinden söz edilirken, diğer yandan suyumuzu, toprağımızı ve çevremizi tehdit eden politikalar uygulanıyor. Köylünün yıllarca emek verdiği topraklar elinden alınmak isteniyor” diye konuştu.

Mücadelenin yalnızca Milas’ın ya da Muğla’nın değil, Türkiye’nin geleceğiyle ilgili olduğunu vurgulayan Özcan, “Bu bir ülkenin meselesidir. Toprağımızı, havamızı ve suyumuzu savunmaktan asla vazgeçmeyeceğiz. Topraklarımızı terk etmeyeceğiz” diyerek herkesi Akbelen’deki direnişe destek olmaya çağırdı.

Bu haber toplam 98 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.