Muğla’da Alevlerle Mücadele Sürüyor

Muğla’nın Milas ve Köyceğiz ilçelerinde devam eden orman yangınlarında, alevlerin sıçradığı bir araç itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yanmaktan kurtarıldı.
Muğla’da dün gece başlayan 7 yangından 4'ü söndürüldü. Muğla'nın Milas, Köyceğiz, Menteşe ilçelerinde eş zamanlı başlayan orman yangınlarından Milas ve Köyceğiz ilçelerindeki yangınları söndürme çalışmaları devam ediyor.
Yangın sırasında Köyceğiz’in Pınar Mahallesi’nde alevler yola sıçradı. Bu sırada yolda bulunan ve içinde kimsenin olmadığı öğrenilen bir araç, kısa sürede alevlerin arasında kaldı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle araç yanmaktan kurtarıldı. Rüzgârın ters esmesi nedeniyle alevlerin büyümesi engellendi.

Muğla genelinde şiddetli rüzgar etkisini arttırırken, Köyceğiz Akköprü mevkiinde çıkış nedeni tespit edilemeyen orman yangınına kara ve havadan ekiplerin tüm müdahalesine rağmen devam ediyor. Yangın özellikle Pınar ve Sazak Mahallelerinde yerleşim yerlerini tehdit etmeye başladı.
Bölgede depo olarak kullanılan binalara sıçrayan alevler bina içindeki malzemeleri tamamen yakarken, ekiplerin karadan ve havadan müdahalesi devam ediyor.
Yangınlara 10 Helikopter ve 7 Uçakla Mücadele Ediyor
Muğla’nın farklı ilçelerinde çıkan orman yangınlara ekipler havadan ve karadan yoğun şekilde müdahale ediyorlar. Alınan bilgiye göre Milas’ta çıkan 2 yangına 33 arazöz, 12 su tankeri, 4 dozer, 240, personel ve 7 helikopter ve 2 uçakla müdahale ediliyor.
Köyceğiz Akköprü’de çıkan yangına ise 28 arazöz, 9 su tankeri, 3 dozer, 3 helikopter, 5 uçak ve 170 personel ile müdahale ediliyor. Milas ve Köyceğiz’deki yangınlara müdahale eden ekiplerin şiddetli rüzgar nedeniyle zor anlar yaşadığı bilgisini verdiler.

Vali Yangın Bölgesinde
Muğla Valisi Vali Dr. İdris Akbıyık, Köyceğiz’de Kurulan Mobil Yangın Yönetim Aracında Yangınla Mücadele Sürecini Yerinde İnceliyor.
Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık, Köyceğiz ilçesine bağlı Pınar Mahallesi’nde kurulan Mobil Yangın Yönetim Aracına giderek, bölgede devam eden orman yangınlarına ilişkin son durum hakkında bilgi aldı.
Vali Akbıyık’a, Muğla Orman Bölge Müdürü Mustafa Ülküdür tarafından kapsamlı bir bilgilendirme yapıldı.
Yangınla mücadele çalışmalarını yerinde takip eden Vali Akbıyık, ekiplerin sahadaki koordinasyonu, kullanılan teknolojik donanımlar ve hava destekli müdahale süreçleri hakkında detaylı bilgi aldı. Yangının seyri, risk altındaki yerleşim birimleri ve alınan önlemler üzerine yapılan değerlendirmeler sırasında, Vali Akbıyık kriz yönetimi süreçlerine dair talimatlar da verdi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.