Muğla’da ASKOM 2026 Bölge Koordinasyon Toplantısı Düzenlendi

Muğla’da ASKOM 2026 Bölge Koordinasyon Toplantısı Düzenlendi
Aydın, Denizli ve Muğla illerinin sağlık yöneticilerinin katılımıyla Muğla’da gerçekleştirilen ASKOM 19. Bölge Toplantısı’nda acil sağlık hizmetleri, hasta sevk koordinasyonu ve sağlık tesislerinin kapasite yönetimi ele alındı.

2026 Yılı 19. Bölge Acil Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Komisyonu (ASKOM) toplantısı Muğla’da gerçekleştirildi.

Muğla İl Sağlık Müdürlüğü ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya; İl Sağlık Müdürümüz Dr. Eriş Başaran Akça, Denizli İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Berna Öztürk, Aydın İl Sağlık Müdürü Dr. Eser Şenkul ile Aydın, Denizli ve Muğla illerinin ilgili kurum yöneticileri katıldı.

Toplantıda; acil ve afet durumlarında sağlık hizmet sunumunun değerlendirilmesi, hizmet verimliliğinin artırılması, işleyişte yaşanan aksaklıkların tespiti ve çözüm önerileri ele alındı. Ayrıca sağlık tesisleri ile iller arası hasta sevk süreçlerinin koordinasyonu, hastane yatak kapasiteleri ve doluluk oranları da gündeme geldi.

Merkez ve taşra teşkilatları arasında etkin koordinasyonun sağlanması amacıyla gerçekleştirilen toplantıda, bölgedeki acil sağlık hizmetlerinin daha etkin, verimli ve kaliteli hale getirilmesi hedefi vurgulandı. Ayrıca sağlık tesisleri ve iller arası sevk koordinasyonunun güçlendirilmesi ile bölgesel sağlık sisteminde iş birliği ve birlikte çalışma kültürünün pekiştirilmesi konularında değerlendirmelerde bulunuldu.

Bu haber toplam 50 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.