Muğla’da Çevre Bilinci İçin 13 İlçeyi Kapsayan Temizlik Çalışması

Muğla’da Çevre Bilinci İçin 13 İlçeyi Kapsayan Temizlik Çalışması
Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından 13 ilçeyi kapsayan çevre temizliği seferberliğinin ikinci etabı Yatağan’da gerçekleştirildi. Büyükşehir ve Yatağan Belediyesi iş birliğiyle yapılan çalışmalara çok sayıda vatandaş katıldı.

whatsapp-image-2025-12-20-at-11-54-55

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından il genelinde başlatılan çevre temizliği seferberliği kapsamında yürütülen çalışmalar sürüyor. 13 ilçeyi kapsayan temizlik seferberliğinin ikinci etabı Yatağan ilçesinde gerçekleştirildi.

whatsapp-image-2025-12-20-at-11-54-54

Çevre bilincini artırmak ve daha temiz bir kent yaşamı oluşturmak amacıyla hayata geçirilen seferberliğin ilk etabı geçtiğimiz haftalarda Ula Göleti’nde başlatılmıştı. Programın ikinci durağı olan Yatağan’da temizlik çalışmaları Muğla Büyükşehir Belediyesi ile Yatağan Belediyesi koordinasyonunda yürütüldü.

Yatağan’daki çevre temizliği çalışmalarına; Yatağan Belediye Başkanı Mesut Günay, Muğla Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Hicran Karabıyık ile çok sayıda vatandaş katıldı. Çalışmalarda süpürge araçları, su tankerleri, çöp taksi araçları ve temizlik personelleri görev aldı.

whatsapp-image-2025-12-20-at-11-54-53-1

Muğla Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Hicran Karabıyık, Ula’da başlatılan çevre temizliği seferberliğinin Yatağan’da devam ettiğini belirterek, amaçlarının çevre temizliğini toplumsal bir harekete dönüştürmek ve çevre farkındalığını artırmak olduğunu ifade etti. Karabıyık, temizlik çalışmalarına katkı sunan personele ve vatandaşlara teşekkür ederek, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras ile Yatağan Belediye Başkanı Mesut Günay’a desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Yatağan Belediye Başkanı Mesut Günay ise çevre temizliği çalışmalarını uzun süredir planladıklarını belirterek, temizlik konusunun büyük önem taşıdığını vurguladı. Günay, personel eksikliğinden kaynaklanan bazı sıkıntılar yaşandığını ancak bugün belediye personeli, gençlik ve kadın kolları ile vatandaşların katılımıyla temizlik yaparak farkındalık oluşturmayı hedeflediklerini söyledi. Vatandaşlardan sokakların temiz tutulması konusunda duyarlılık beklediklerini ifade eden Günay, desteklerinden dolayı Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras’a teşekkür etti.

Kıyı Ege Belediyeler Birliği ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras da yaptığı açıklamada, çevre temizliğinin ortak bir sorumluluk olduğuna dikkat çekti. 13 ilçeyi kapsayan temizlik seferberliğiyle yalnızca temizlik çalışması yapılmadığını, aynı zamanda çevre bilincinin artırılmasının hedeflendiğini belirten Aras, Ula’da başlayan çalışmaların Yatağan’da sürdüğünü ve tüm ilçelere yayılacağını kaydetti. Büyükşehir ve ilçe belediyelerinin iş birliği ile vatandaşların desteğiyle daha temiz ve yaşanabilir bir Muğla için çalışmalara devam edileceğini ifade etti.

Bu haber toplam 18 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.