Muğla’da Düzenlenen İklim Konferansı’nda Ahmet Aras’tan Gelecek Mesajı
Konferansın açılışında konuşan Ahmet Aras, göreve geldikleri günden bu yana iklim değişikliği ve çevre politikalarına büyük önem verdiklerini belirterek, kurulan Sıfır Atık ve İklim Değişikliği Daire Başkanlığı ile Muğla’nın bu alanda Türkiye’de öncü kentlerden biri haline geldiğini söyledi.
Aras, Muğla’nın çevre hassasiyeti yüksek, sürdürülebilir politikalar üreten bir kent olma yolunda ilerlediğini ifade ederek, uluslararası iş birliklerinin önemine dikkat çekti. ICLEI’nin süreç boyunca önemli destek verdiğini vurgulayan Aras, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu ve UNDP Türkiye ile yürütülen ortak çalışmaların da Muğla için büyük bir kazanım olduğunu dile getirdi.

Sivil toplum, üniversiteler ve meslek odalarıyla birlikte hareket ettiklerini belirten Aras, Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin sadece yerel ölçekte değil, uluslararası düzeyde de iş birliği geliştiren bir yapıya dönüştüğünü söyledi.
Konuşmasında iklim değişikliğine dikkat çeken Aras, “Dünya değişiyor, dünya gelişiyor. Bu dönüşümün önünde durmak mümkün değil. Değişime uyum sağlayamayan geri kalır” ifadelerini kullandı.

Muğla’nın geleceğe dönük bir vizyonla yönetildiğini vurgulayan Aras, statükocu yaklaşımların artık geçerliliğini yitirdiğini belirterek, “Yüzümüzü tamamen geleceğe ve dünyaya döndük. Amacımız, küresel gelişmeleri Muğla’ya entegre etmek” dedi.

Konferans kapsamında Yerel Gençlik Konferansı’nın (LCOY) da ilk kez Muğla’da gerçekleştirildiği belirtilirken, bu durumun kent adına önemli bir gurur kaynağı olduğu ifade edildi.
Program, katılımcıların değerlendirmeleri ve teşekkür konuşmalarıyla sona erdi.

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.