Muğla'da Geleneksel Lezzet Şöleni

Muğla'da Geleneksel Lezzet Şöleni
Muğla'da Damaklar Şenlendi: Yunan Düğünlerinin Gözde Yemekleri 'Rodos Keşkeği' ve 'Gabak Köftesi' Tanıtıldı.

Muğla, Slow Food hareketi öncülüğünde düzenlenen Geleneksel Uluslararası Düğün Yemekleri Festivali'nde eşsiz bir gastronomi deneyimine sahne oldu. Festivalin bu yılki yıldızları ise komşu Yunanistan'ın Rodos Adası'ndan gelen ve adları kadar tatları da ilgi çeken "gabak köftesi" ve "Rodos keşkeği"ydi.

Rodos'un bu özgün lezzetlerini Muğlalılarla buluşturan isim, adadan etkinliğe katılan Behice Sellavcı oldu. Sellavcı, hazırladığı yemeklerle festival ziyaretçilerine adeta bir lezzet yolculuğu yaşattı.

A W486228 05

Türkiye'de 'mücver' olarak bilinen yemeğin kendi kültürlerindeki adının "gabak köftesi" olduğunu belirten Sellavcı, asıl düğün yemeği olan "Rodos keşkeği"nin ise tamamen el emeği olduğunu vurguladı: "Rodos keşkeği, elde yuvarlanıp ince ince doğranan erişteden (makarnadan) yapılır ve düğünlerimizin özel ikramıdır. Biz bugün burada her iki yemeği de tanıtıyoruz."

A W486228 06

Yunan mutfağının bu otantik düğün lezzetleri, festival katılımcıları tarafından yoğun ilgi gördü. Ziyaretçiler, farklı bir kültüre ait bu özel tatları deneme fırsatı bulurken, yemeklerin yapılış hikayelerini de bizzat ustasından dinleme imkanı elde etti.

A W486228 02

Kaynak:İHA

Bu haber toplam 85 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.