Muğla'da Geleneksel Lezzet Şöleni
Muğla, Slow Food hareketi öncülüğünde düzenlenen Geleneksel Uluslararası Düğün Yemekleri Festivali'nde eşsiz bir gastronomi deneyimine sahne oldu. Festivalin bu yılki yıldızları ise komşu Yunanistan'ın Rodos Adası'ndan gelen ve adları kadar tatları da ilgi çeken "gabak köftesi" ve "Rodos keşkeği"ydi.
Rodos'un bu özgün lezzetlerini Muğlalılarla buluşturan isim, adadan etkinliğe katılan Behice Sellavcı oldu. Sellavcı, hazırladığı yemeklerle festival ziyaretçilerine adeta bir lezzet yolculuğu yaşattı.

Türkiye'de 'mücver' olarak bilinen yemeğin kendi kültürlerindeki adının "gabak köftesi" olduğunu belirten Sellavcı, asıl düğün yemeği olan "Rodos keşkeği"nin ise tamamen el emeği olduğunu vurguladı: "Rodos keşkeği, elde yuvarlanıp ince ince doğranan erişteden (makarnadan) yapılır ve düğünlerimizin özel ikramıdır. Biz bugün burada her iki yemeği de tanıtıyoruz."

Yunan mutfağının bu otantik düğün lezzetleri, festival katılımcıları tarafından yoğun ilgi gördü. Ziyaretçiler, farklı bir kültüre ait bu özel tatları deneme fırsatı bulurken, yemeklerin yapılış hikayelerini de bizzat ustasından dinleme imkanı elde etti.

Kaynak:İHA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.