Muğla’da Gençlik Çalıştayı: Eczacılık Öğrencileri Mesleğin Geleceğini Konuştu
Çalıştaya Muğla’da ikamet eden eczacılık öğrencileri katıldı ve staj süreci, eğitimdeki eşitsizlikler ile mesleki gelecek gibi başlıklarda görüşlerini paylaştı. Tartışmalar rapor haline getirilerek çalıştayda sunuldu.

-
Bölge Muğla Eczacı Odası Başkanı Saim Korkmaz, yaptığı konuşmada, gençlik komisyonunun bu çalıştay fikrini ortaya koyduğunu belirterek, “Muğla Eczacı Odası olarak gençlik komisyonu kurduk. Türkiye genelindeki eczacılık fakültesi öğrencilerini, özellikle Muğla’da ikamet edenleri bir araya getirdik. Yaklaşık 102 öğrencimizle bu yolda ilerliyoruz. Son 3-4 aydır öğrencilerimiz bizden bu tür bir çalışma talep etti. Gelecekte nasıl bir eczacılık görmek istediklerini tartışmak için bu çalıştayı düzenledik” dedi.
Başkan Korkmaz, “Muğla’da eczacılık fakültesi olmamasına rağmen öğrencilerin mesleklerine karşı yüksek aidiyet hissettiklerini gözlemliyoruz. Bu durum beni çok memnun ediyor. Ancak her meslekte olduğu gibi eczacılıkta da plansız fakülte artışı nedeniyle yılda 3-4 bin yeni mezun veriliyor ve bunun sosyal ve ekonomik sorunları ortaya çıkıyor. Biz de öğrencilerimizin mesleğe başlamadan önce odalarına bağlanmalarını ve mesleğe farklı bakış açıları kazanmalarını amaçlıyoruz” ifadelerini kullandı.
Çalıştay, masaların sözcüleri tarafından hazırlanan raporların okunup yönetim kuruluna sunulmasıyla tamamlandı. Etkinlik sonunda tüm katılımcılara sertifikaları takdim edildi.



Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.