Muğla’da Hayvancılık Zirve Yaptı: Büyükbaş ve Küçükbaş Sayısı Rekora Koşuyor
Büyükbaş hayvan sayısı, bir önceki yıla göre %4,3 artarak 17 milyon 709 bin baş olarak kaydedildi. Bu kapsamda sığır sayısı %4,3 artışla 17 milyon 544 bin baş, manda sayısı ise %1,7 artarak 164 bin 785 baş oldu.
![]()
Küçükbaş hayvan sayısında da yükseliş göze çarptı. Bir önceki yıla göre %5,4 artışla 57 milyon 874 bin baş küçükbaş hayvan kaydedildi. Bu rakamın içinde koyun sayısı %5,9 artışla 46 milyon 689 bin baş, keçi sayısı ise %3,4 artışla 11 milyon 186 bin baş oldu. Muğla’daki yetiştiriciler, bu artışın yerel üretime katkısını özellikle memnuniyetle karşıladı.
Hayvansal üretimin yanında ürün çeşitliliğinde de artış gözlendi. Yaş ipek kozası üretimi, bir önceki yıla göre %38,4 oranında artarak 118 ton olarak gerçekleşirken, bal üretimi de %1,8 artışla 97 bin 253 ton oldu. Muğla’da arıcılık ve ipekböcekçiliği alanında faaliyet gösteren üreticiler, bu artışla birlikte ilin tarımsal çeşitliliğine katkının güçlendiğini ifade etti.
TÜİK yetkilileri, istatistiklerin toplanması ve işlenmesinden Tarım ve Orman Bakanlığı’nın, yayına hazırlanmasından ise TÜİK’in sorumlu olduğunu belirterek, Muğla ve diğer illerdeki üretim rakamlarının ülke genelindeki büyüme trendini ortaya koyduğunu vurguladı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.