Muğla’da “İletişim Ailede Başlar” Semineri

Muğla’da “İletişim Ailede Başlar” Semineri
Mehir Vakfı Muğla İl Temsilciliği ve Eğitim Bir-Sen Muğla Şubesi tarafından düzenlenen “İletişim Ailede Başlar” konulu seminer gerçekleştirildi. İletişim Uzmanı Dr. Fatih Akbaba’nın konuşmacı olarak yer aldığı programda, gençler ve aileler bir araya geldi. Seminere Mehir Vakfı Kurucusu ve Mütevelli Heyeti Başkanı Mustafa Özdemir, Muğla Vali Yardımcısı Hüseyin Karameşe, Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay ile STK ve siyasi parti temsilcileri katıldı.

whatsapp-image-2025-12-24-at-18-03-33

Programda konuşan Mehir Vakfı Kurucusu ve Mütevelli Heyeti Başkanı Mustafa Özdemir ve Vali Yardımcısı Hüseyin Karameşe, son yıllarda yaşlı nüfusundaki artış ve evlilik oranlarındaki düşüş ve genç nüfusun azalmasına dikkat çektiler.

Programın açılış konuşmasını yapan Mehir Aile Platformu Muğla İl Temsilcisi İkbal Güven Arslan, ilk etkinliklerini gerçekleştirmenin heyecanını yaşadıklarını belirterek, Eğitim-Bir-Sen iş birliğinde düzenlenen programın kendileri için özel bir anlam taşıdığını ifade etti. Evliliklerinin ilk yıllarında dinledikleri seminerlerden etkilendiklerini söyleyen Arslan, “Eşimle muhabbet denizimizde damlası, duamızda adı olan Sayın Dr. Fatih Akbaba ile bu ilk programı yapmanın mutluluğunu tarif edemiyorum” dedi.

whatsapp-image-2025-12-24-at-18-03-32-2

Yaklaşık 30 yıldır binlerce gencin evlenmesine vesile olan Mehir Vakfı’nın önemli bir misyona sahip olduğunu vurgulayan Arslan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2025’in “Aile Yılı” ve 2026–2035 döneminin “Aile ve Nüfus 10 Yılı” ilan edildiğini hatırlattı. Bu doğrultuda vakfın yeni yapısı olan Mehir Aile Platformu’nun kurulduğunu belirten Arslan, aile kurumunun günümüzde ciddi tehditlerle karşı karşıya olduğuna dikkat çekti.

whatsapp-image-2025-12-24-at-18-03-32-3

Evlenme yaşının yükselmesi, evliliklerin azalması, boşanmaların artması ve doğum oranlarının düşmesinin toplumda alarm veren göstergeler olduğunu söyleyen Arslan, “Aile toplumun atomudur. Atom zarar gördüğünde nasıl bir felaket yaşanırsa, aile zarar gördüğünde de toplum infilak eder” ifadelerini kullandı. Arslan, platform olarak vicdan, merhamet, muhabbet, adalet, sevgi, saygı ve dayanışma temelleriyle güçlü aileler için çalışacaklarını belirterek aileyi “yeryüzünde yaşanabilecek cennet” olarak tanımladı.

Eğitim-Bir-Sen Muğla Şube Başkanı Önder Uçak da konuşmasında, güçlü bir geleceğin güçlü ailelerle inşa edileceğini vurguladı. Mehir Vakfı’na aile kurumuna yaptığı katkılardan dolayı teşekkür eden Uçak, Aile Platformu Temsilciliğinin hayırlı olmasını diledi. Programa katkı sunan Dr. Fatih Akbaba’ya da teşekkür etti.

whatsapp-image-2025-12-24-at-18-03-32

Seminerin ana konuşmacısı İletişim Uzmanı Dr. Fatih Akbaba, aile içi iletişimin temel ilkelerini anlattı. Ailenin toplumun yapı taşı olduğunu belirten Akbaba, eşlerin yetiştikleri aile ve geçmişleriyle bir bütün olduklarını söyleyerek, “Kişiyi tamamlayan ailesidir” dedi.

Çiftlerin her konuda aynı fikirde olamayacağını, önemli olanın ortak karar mekanizması kurabilmek olduğunu vurgulayan Akbaba, evliliği “fikir ortaklığı” olarak tanımladı. Evlilikte mutluluğun, eşlerin birbirinin mutluluğunu düşünmesiyle mümkün olduğunu belirterek, “Mutlu ol, mutlu et; mutlu et, mutlu ol” sözleriyle karşılıklı fedakârlığın önemini ifade etti.

whatsapp-image-2025-12-24-at-18-03-33

Zihinsel sadakatin evlilikte büyük rol oynadığını söyleyen Akbaba, “Yalanın esiri olan huzurun esiri olamaz” dedi. Çocuk yetiştirmede önce iyi insan olmanın hedeflenmesi gerektiğini belirten Akbaba, çocuklara hitap ederken kullanılan kelimelerin sevgi dolu ve özenli olması gerektiğini de vurguladı.

Program, katılımcıların toplu fotoğraf çekilmesi ve hediye takdimleri ile sona erdi.

Bu haber toplam 62 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.