Muğla'da KADES Seferberliği: 17 Bin 764 Kadının Telefonuna Acil Destek Uygulaması Yüklendi
Kadına yönelik şiddetle mücadeleden uyuşturucu operasyonlarına, siber suçlarla mücadeleden trafik denetimlerine kadar birçok alanda yürütülen çalışmaların sonuçlarını açıklayan Akbıyık, özellikle KADES uygulamasının yaygınlaştırılması konusunda önemli başarı elde edildiğini söyledi.
Muğla'da 17 Bin 764 Kadının Telefonuna KADES Yüklendi
Kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında hayata geçirilen çalışmaların aralıksız sürdüğünü belirten Vali Akbıyık, "Tek Tuşla Şiddetin Karşısında, Kadınların Yanında" mottosuyla yürütülen çalışmalar kapsamında il genelinde 115 farklı etkinlik düzenlendiğini açıkladı.
Bu etkinliklerde 23 bin 672 kadına ulaşıldığını, 17 bin 764 kadının telefonuna KADES uygulamasının bizzat yüklendiğini ifade eden Akbıyık, "Kadına El Kalkamaz" projesi kapsamında ise **9 bin 94 erkeğe bilgilendirme ve farkındalık eğitimi verildiğini söyledi.
Muğla'da Narkotik Operasyonlarında Büyük Artış
Uyuşturucuyla mücadele kapsamında 2026'nın ilk yarısında operasyon sayılarında önemli artış yaşandığını belirten Akbıyık, geçen yılın aynı döneminde 1.761 olan operasyon sayısının 2.014'e yükseldiğini açıkladı.
Gerçekleştirilen operasyonlarda 1.706 kişi gözaltına alınırken, 296 uyuşturucu satıcısı tutuklandı.
Bağımlılıkla mücadele kapsamında yürütülen Arınma Projesi ile gençlere rehabilitasyon desteği sağlanırken, Narko Rehber, Narko Nokta ve Narko Gençlik etkinlikleri kapsamında 118 program düzenlenerek 17 bin 555 kişiye ulaşıldı.
Siber Suçlarla Mücadelede 94 Gözaltı
Siber Suçlarla Mücadele ekiplerinin çalışmaları kapsamında suç unsuru taşıyan 346 sosyal medya hesabı ve kişi tespit edildi
Bilişim sistemleri, ödeme sistemleri ve yasa dışı bahis suçlarına yönelik gerçekleştirilen 31 operasyonda 94 kişi gözaltına alınırken, 39 kişi tutuklandı.
Öte yandan SİBERAY Projesi kapsamında düzenlenen 31 eğitim programında 13 bin 305 vatandaşa güvenli internet kullanımı ve siber güvenlik konularında eğitim verildi.
Muğla'da Trafik Denetimleri Rekor Seviyeye Ulaştı
Turizm sezonuyla birlikte yoğun araç trafiğinin yaşandığı Muğla'da yılın ilk altı ayında 1 milyon 469 bin 349 araç denetlendi.
Denetimlerde:
192 bin 823 sürücüye idari para cezası uygulandı.
23 bin 194 araç trafikten men edildi.
5 bin 113 sürücünün ehliyetine geçici olarak el konuldu.
Ayrıca 212 bin 562 motosiklet denetlenirken, 64 bin 388 sürücüye çeşitli ihlaller nedeniyle cezai işlem uygulandı.
Okul Çevreleri ve Servisler Sıkı Denetlendi
Çocukların güvenliği kapsamında 3 bin 149 okul servisi denetlenirken, okul çevrelerinde gerçekleştirilen uygulamalarda:
55 bin 702 kişi sorgulandı.
5 bin 210 okul çevresi kontrol edildi.
1.035 metruk bina incelendi.
3 bin 30 park ve bahçe denetlendi.
1.910 umuma açık iş yeri denetimden geçirildi.
Düzensiz Göçte Düşüş Sağlandı
Muğla'da göçmen kaçakçılığıyla mücadele kapsamında 2026'nın ilk yarısında 370 olay meydana gelirken, 253 organizatör yakalandı, 155 kişi tutuklandı ve 2 bin 334 düzensiz göçmen yakalanarak geri gönderme merkezlerine teslim edildi.
Vali Akbıyık, 2025'in aynı dönemine göre olay sayısında yüzde 21, düzensiz göçmen sayısında ise yüzde 11 oranında düşüş sağlandığını belirtti.
Vali Akbıyık: "Kadına Şiddetle Mücadelemiz Kararlılıkla Sürecek"
Toplantının sonunda vatandaşlara da çağrıda bulunan Vali İdris Akbıyık, kendisini polis, savcı, hâkim veya kamu görevlisi olarak tanıtıp para talep eden kişilere itibar edilmemesi gerektiğini vurguladı.
Kadına yönelik şiddet, uyuşturucu, siber suçlar ve düzensiz göçle mücadelede tüm kurumlarla koordineli çalıştıklarını belirten Akbıyık, Muğla'nın huzur ve güvenliğini korumak için denetim ve farkındalık çalışmalarının aynı kararlılıkla devam edeceğini ifade etti.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.