Muğla’da Kar Sürprizi Büyüledi

Kent genelini etkisi altına alan Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı hava dalgası, özellikle yüksek rakımlı bölgelerde kar yağışına dönüşerek doğa tutkunlarını sevindirdi.
Kavaklıdere ilçesinin yüksek kesimlerinde yağan kar, dağlık alanları beyaza bürüdü ve kartpostallık görüntüler oluşturdu. Doğa fotoğrafçısı Taner Genel tarafından çekilen görüntülerde Göktepe mevkiinde etkili olan kar yağışıyla birlikte doğa beyaza dönen bir manzara sergiledi.
Bu görsel şölen, bölge halkı ile sosyal medya kullanıcıları tarafından büyük ilgi gördü ve çekilen görüntüler yüzlerce beğeni aldı.

Yetkililer, yaz mevsimi yaklaşırken yaşanan bu kar yağışının, Balkanlar’dan gelen soğuk hava sisteminin etkisiyle gerçekleştiğini belirtti. Muğla’nın daha düşük rakımlı ilçelerinde ise yağmur şeklinde görülen yağışlar devam etti.
Genel olarak Ege Bölgesi’nde nadiren görülen bu tür kar yağışları, özellikle yüksek rakımlı iç bölgelerde görülüyor ve bölge halkı hem de ziyaretçiler için şaşırtıcı bir doğa olayı oluyor.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.