Muğla’da Yoğun Yağışlar Sonucu AFAD’a 109 Sel İhbarı Ulaştı
Marmaris, Ula, Köyceğiz, Dalaman, Ortaca ve Fethiye ilçelerinde etkili olması beklenen yağışlar, sel, su baskını, yıldırım ve şiddetli rüzgâr riskini de beraberinde getiriyor.
Turuncu Kodlu Uyarı ve Önlemler
Meteoroloji Bölge Müdürlüğü’nün değerlendirmelerine göre yağışlar 03.10.2025 saat 01:00’den itibaren başlayıp akşam 21:00’e kadar sürecek. Kuvvetli güneyli rüzgârlar (40-60 km/saat, yer yer 70 km/saat) ve olası dolu ile kıyı şeridinde hortum riski nedeniyle AFAD turuncu kodlu uyarı verdi. İlçe kaymakamlıkları ve ilgili kurumlar bilgilendirilirken, vatandaşlara sosyal medya ve muhtarlar aracılığıyla uyarılar iletildi.
İhbarlar ve Müdahale Durumu
Muğla genelinde yağış nedeniyle şu ana kadar AFAD’a 109 ihbar ulaştı. Yol ve ev bahçelerinde su birikintileri görülse de mahsur kalma veya yaralanma ihbarı bulunmuyor.
Toplam 118 araç ve 231 personelin sahada görev yaptığı bildirildi. Müdahale ekipleri arasında AFAD, İtfaiye, MUSKİ, DSİ, Karayolları ve ADM Elektrik yer alıyor. Ayrıca 2 bot, 15 jeneratör, 6 dalgıç pompa, 29 motopomp ve 8 vidanjör sahada hazır bulunduruluyor.
TAMP Çalışma Gruplarının Faaliyetleri
Arama Kurtarma: AFAD, 14 personel ve 5 ekip ile ihbarlara müdahale ediyor. İHH Ortaca’da 3 personelle destek sağlıyor.
Enerji: Ortaca ilçesinde alçak gerilim arızalarına müdahale eden 55 ekip ve 60 araç sahada görev yapıyor, 15 mobil jeneratörle destek veriliyor.
Barınma: Olası barınma ihtiyacı için Köyceğiz (1), Fethiye (3), Dalaman (1) olmak üzere toplam 5 tesiste 122 kişilik kapasite hazırlandı.
Ulaşım ve Altyapı: Karayolları 26. Bölge Müdürlüğü, 2 kepçe, 3 kamyon, 4 pikap, 1 süpürücü, 2 greyder ve 14 personel ile müdahaleyi sürdürüyor.
Teknik Destek (DSİ): Milas, Yatağan, Ula, Menteşe, Fethiye ve Köyceğiz’de taşkın önleme amaçlı yatak ıslahı çalışmaları sürdürülüyor.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.