Muğla’dan Gelen Çift, Gemlik’te Vatandaşları “Yoğun Bakım” Yalanıyla Dolandırdı

Muğla’dan Gelen Çift, Gemlik’te Vatandaşları “Yoğun Bakım” Yalanıyla Dolandırdı
Bursa’nın Gemlik ilçesinde, Muğla dahil çeşitli illerden gelen bir çift, “Yoğun bakımda hastamız var” diyerek vatandaşlardan para toplarken zabıta ekipleri tarafından yakalandı.

Yapılan incelemede, çiftin hastanede herhangi bir yakını olmadığı ve dilencilik amacıyla farklı şehirleri gezdikleri belirlendi.

Gemlik Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelinde gerçekleştirdiği denetimler sırasında Gemlik Devlet Hastanesi girişinde vatandaşların duygularını istismar eden karı-kocayı fark etti. Şahısların, "Yakınımız yoğun bakımda" diyerek para topladığı tespit edildi. Ancak araştırmada, çiftin Manisa’dan Gemlik’e geldikleri ve bir gün önce de Balıkesir Burhaniye’de dilencilik yaptıkları ortaya çıktı.

Üzerlerinde ayrıca Eskişehir, Muğla ve İzmir illerine ait ulaşım kartları bulunan çift, 5326 sayılı Kabahatler Kanunu’nun 33. maddesi gereğince kişi başına idari para cezası aldı. Dilencilikten elde edilen paraya ise el konularak kamuya aktarılacak.

Gemlik Zabıta Müdürlüğü, vatandaşlara yaptığı açıklamada, “Vatandaşlarımızın duygularını sömüren bu tür kişilere karşı dikkatli olunması ve kesinlikle itibar edilmemesi önemle rica olunur” ifadelerine yer verdi.

Kaynak:İHA

Bu haber toplam 244 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.