Muğla'nın Tanınmış İş İnsanına Yönelik Daltonlar Çetesi Operasyonunda 2 Tutuklama

Muğla'nın Tanınmış İş İnsanına Yönelik Daltonlar Çetesi Operasyonunda 2 Tutuklama
Muğla'da yürütülen organize suç soruşturması kapsamında, kamuoyunda "Daltonlar" olarak bilinen suç örgütüyle bağlantılı oldukları ve örgütün faaliyetlerine destek verdikleri iddia edilen 2 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Edinilen bilgilere göre, Fethiye merkezli yürütülen soruşturma kapsamında yeni nesil suç örgütlerinin faaliyetlerine ilişkin yapılan çalışmalarda, örgütün yönlendirmesiyle hareket ettikleri öne sürülen şüpheliler Menteşe ilçesindeki adreslerinde düzenlenen operasyonla gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Muğla’nın tanınmış iş insanlarından "S. N.G." ile Emlakçı "H.U." adlı şüpheliler, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Tutuklanan iş adamının Muğla'da geçmişte bir siyasi parti Yönetim Kurulu üyeliği yaptığı öğrenildi.

Soruşturma dosyasında; suç işlemek amacıyla silahlı örgüt kurma veya örgüte üye olma, örgütün korkutucu gücünden yararlanarak tehdit, 6136 Sayılı Kanuna muhalefet ve nitelikli dolandırıcılık suçlamalarının bulunduğu öğrenildi.

Öte yandan soruşturma kapsamında daha önce gerçekleştirilen operasyonlarda çok sayıda şüpheli hakkında işlem yapıldığı, toplam 23 kişinin tutuklandığı ve 14 kişi hakkında adli kontrol tedbiri uygulandığı bildirildi.

Yetkililer, organize suç örgütlerine yönelik operasyonların kararlılıkla sürdürüleceğini belirtirken, soruşturmanın çok yönlü olarak devam ettiği öğrenildi.

Bu haber toplam 376 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.