Muğlaspor’dan Gümbür Gümbür Transfer Hamlesi: Takımın Yüzde 95 Hazır
Geçtiğimiz sezonun ardından yaklaşık 10 futbolcuyla yollarını ayırdıklarını ifade eden Durmuş, bu oyuncuların yerini doldurmak için güçlü ve karakterli isimleri kadroya dahil ettiklerini belirtti. “Geçen sezon şampiyonlukta emeği olan oyuncularımıza teşekkür ettik. Onların yerine bu ligde bizi kalite olarak yukarıya taşıyacak, forma için mücadele eden, karakterli isimlerle anlaştık. Şu ana kadar 8 futbolcuyla resmi sözleşme imzaladık, 2 transfer süreci ise sona yaklaşmış durumda,” dedi.

10 Temmuz itibariyle geçici olarak kullanılan kulüp tesislerinde antrenmanlara başladıklarını söyleyen Durmuş, hazırlık döneminin ilk etabını Muğla’da, ikinci etabını ise Kocaeli Kartepe’de sürdüreceklerini belirtti. “4-15 Ağustos tarihleri arasında Kartepe kampında olacağız. Amacımız lige en hazır şekilde girmek,” açıklamasında bulundu.
Transfer edilen oyuncuların geçmişte şampiyonluk yaşamış ya da şampiyonluk mücadelesi vermiş takımlardan seçildiğini vurgulayan Durmuş, "Muğla’ya hem futbolcu kalitesi hem de kişilik olarak değer katacak isimlerle yola çıktık. Bu bizim için çok önemliydi," dedi.
Başkan ve yönetim kuruluna da teşekkür eden Besim Durmuş, “Sabah 7’den gece 2’ye kadar bu kulüp için çalışan bir başkanımız var. Yönetim kurulumuz da aynı şekilde büyük özveri gösteriyor. Bu başarı yönetimin eseri,” ifadeleriyle desteklerinden dolayı minnettarlığını dile getirdi.
Hazırlık maçları programına da değinen Durmuş, “26 Temmuz, 30 Temmuz, 8 Ağustos, 11 Ağustos ve 14 Ağustos tarihlerinde hazırlık maçlarımız olacak. Rakiplerimiz netleşmedi ama Muğla'daki ilk etabı 2 Ağustos’a kadar sürdüreceğiz,” dedi.

Kadro yapılanmasına ilişkin de net bilgiler paylaşan teknik direktör Durmuş, “Şu anda 3 kalecimiz, 1 sağ bek, 2 sol bek, 7 orta saha, 4 kenar oyuncusu ve 3 forvetimiz var. 22 yaş ve üstü kontenjanlar doğrultusunda bir sol ayaklı stoper arayışımız sürüyor. Ayrıca genç kalecilerimizden birini takip ediyoruz, duruma göre oraya da takviye yapabiliriz,” dedi.
Transfer çalışmalarının %90-95 oranında tamamlandığını vurgulayan Durmuş, “Takımda şu anda uyum süreci çok iyi ilerliyor. Takımdaşlık ruhunu erkenden yakalamış olmak bizim için çok büyük bir avantaj. Hazırlık maçlarında eksiklerimizi gözlemleyip, sezon başına kadar kadroyu netleştireceğiz,” şeklinde konuştu.
Durmuş, konuşmasını “İnşallah bu sezon da Muğlaspor’un adını gururla taşıyacak bir takım oluşturacağız. Stadımızın da tamamlanmasıyla birlikte, taraftarımıza layık bir mücadele ortaya koymak istiyoruz. Hepinize teşekkür ederim, güzel günlerde tekrar buluşmak dileğiyle,” diyerek tamamladı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.