MUTSO Başkanı Karakuş, MUPA Beceri Sınıfında Öğrencilerle Buluştu
25 Şubat Çarşamba günü düzenlenen söyleşiye; Muğla Ticaret Borsası (MTB) Yönetim Kurulu Başkanı Hurşit Öztürk, Muğla Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü Elektrik, Makine ve Malzeme İkmal Dairesi Başkanı Şerif Ali Demirtaş, Muğla Planlama Ajansı (MUPA) Yönetim Kurulu Başkanı Tansu Özcan ve Okul Müdürü Süreyya Meşeli de katıldı.

Programda konuşan MUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş, mesleki eğitimin bireylerin kariyer yolculuğundaki kritik rolüne dikkat çekerek, eğitime yapılan yatırımın bir şehrin ve ülkenin geleceğine yapılan en büyük yatırım olduğunu söyledi.
MUPA Beceri Projesi’nin, Muğla Büyükşehir Belediyesi ile Muğla İl Millî Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokol kapsamında hayata geçirildiğini belirten Karakuş, projenin Şehit Ziya İlhan Dağdaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde başlatılmasının önemli bir adım olduğunu ifade etti. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin proje okulu kapsamında hamiliğini üstlendikleri okulda öğrencilerle bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Karakuş, gençlerin heyecan ve umutlarının kendilerine güç verdiğini kaydetti.

“Mesleki eğitim, geleceğe yapılan en büyük yatırımdır” diyen Karakuş, dünyada ve Türkiye’de iş gücü piyasasının hızla değiştiğini, ancak iyi bir mesleğe ve güçlü bir uygulama becerisine sahip bireylerin her zaman avantajlı konumda olduğunu vurguladı. İş dünyasının artık yalnızca diplomaya değil, “ne yapabildiğine” baktığını ifade eden Karakuş, meslek lisesi öğrencilerinin teorik eğitimin yanı sıra uygulamalı deneyim kazanmasının büyük önem taşıdığını söyledi.
MUPA Beceri – MUSKİ sınıfının bu anlamda örnek bir uygulama olduğunu belirten Karakuş, önümüzdeki süreçte MUSKİ’den uzman isimlerin öğrencilere teknik eğitimler vereceğini ve tesis gezileri düzenleneceğini açıkladı. Böylece öğrencilerin mesleklerini sahada öğrenme fırsatı bulacağını dile getirdi.

Sıhhi Tesisat ve İklimlendirme Bölümü’nün stratejik bir alan olduğuna işaret eden Karakuş, modern yaşamın konforu ve sağlığı açısından bu alandaki nitelikli teknik personele duyulan ihtiyacın her geçen gün arttığını söyledi. Doğru eğitimle mezun olan gençlerin iş arayan değil, aranan eleman haline geleceğini vurguladı.

Başarı için sabır, azim ve sürekli gelişimin önemine değinen Karakuş, “Ustalık bir günde kazanılmaz; başarı vazgeçmeyenlerin hikâyesidir. Bugün iyi bir teknisyen olan yarın kendi işinin sahibi ya da bir tesisin yöneticisi olabilir” ifadelerini kullandı.
Konuşmasının sonunda öğretmen ve öğrencilere teşekkür eden Karakuş, “Mesleki eğitim, geleceğin teminatıdır. Meslek lisesi güçlü bir kariyer yoludur. Sizler bu ülkenin üretim gücüsünüz” dedi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.