Mutso Muğla’da Yerel Lezzetleri Gün Yüzüne Çıkartan Restorant Açtı
Muğla Ticaret Odası Meclis Başkanı Koray Özcan, basın mensuplarna şu bilgileri verdi:
"Öncelikle davetimize katıldığınız için tüm basın mensuplarımıza teşekkür ediyorum. Bildiğiniz gibi Salı günü, 25 Kasım 2025’te mutfağımız ilk kez hizmete girdi. Uzun zamandır üzerinde çalıştığımız bir merkezdi. Gastronomi atölyesi fikriyle yola çıktığımız, Muğla yöresel mezelerinin farklı şekillerde yorumlandığı, üyelerimiz ve tüm Muğla halkının hizmetine açmayı hedeflediğimiz, aynı zamanda üniversite iş birliğiyle bir saha eğitim platformu oluşturduğumuz bir işletme burası.

Burası, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası’nın “MUTSO Akademi” işletmesi altında işletiliyor. Bir alt iştirakimiz. Üyelerimiz için çeşitli sürprizlerimiz olacak. Çünkü öncelikli hedefimiz üyelerimize hizmet sunmak. Onlara özel avantajlar olacak ama işletmemizi tüm Muğla’nın kullanımınaacik olacak Karia Teras Restaurant Basına Tanıtıldı

Muğla Gastronomisine Yeni Bir Merkez Kazandırıldı
Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) tarafından hayata geçirilen Karia Teras Restaurant, düzenlenen basın toplantısıyla tanıtıldı. Muğla mutfağının özgün lezzetlerini gün yüzüne çıkarmayı ve kentin gastronomi turizmine katkı sunmayı hedefleyen restoran, MUTSO’nun “MUTSO Akademi” iatiraki altında faaliyet gösterecek.
Basın mensuplarını işletmede ağırlayan MUTSO Meclis Başkanı Koray Özcan, restoranın kuruluş amacını ve işleyişini anlattı. Özcan, uzun zamandır üzerinde çalıştıkları projenin 25 Kasım 2025 itibarıyla hizmete başladığını belirterek şunları söyledi:

“Gastronomi atölyesi fikriyle yola çıktığımız bu merkezde, Muğla’ya özgü yemekler lezzetler mezeler farklı yorumlarla sunulacak. Üyelerimize ve tüm Muğla halkına açık olmasını hedeflediğimiz işletmede aynı zamanda üniversite iş birliğiyle saha eğitim platformu oluşturduk. MUTSO Akademi’nin bir alt iştiraki olarak faaliyet gösterecek Karia Teras’ta üyelerimize özel sürprizlerimiz olacak.”
Özcan, işletmenin 11.00’de yemek servisiyle hizmete başlayacağını, sabah saatlerinde ise sadece kahve ve kek gibi hafif ikramların sunulacağını dile getirdi. Şu an için kahvaltı servisi bulunmadığını söyleyen Özcan, en temel amaçlarının Muğla gastronomisine değer katmak ve kentin buluşma noktalarından biri olmak olduğunu vurguladı.
“Belediyenin Kent Lokantalarıyla Konseptimiz Farklı”
Basın mensuplarının, Menteşe Belediyesi’nin kent lokantalarıyla ilgili esnaf tepkilerini hatırlatması üzerine Özcan şu değerlendirmeyi yaptı:
‘’Bu konu bakış açısına göre değişebilir. Bizim açtığımız restoranın, bu kategoride hizmet veren işletmeleri olumsuz etkileyeceğini düşünmedik. Zaten onlarla da görüşerek projemizi paylaştık, ciddi bir tepki gelmedi. ‘Herkesin ekmeği ayrıdır’ anlayışıyla fiyat ve kalite politikamızı belirledik. Belediyenin açtığı işletmelerle bizim konseptimiz tamamen farklı. Önceliğimiz, üyelerimizin bu hizmetten yararlanması.”

Üst Düzey Katılım
Tanıtım etkinliğine MUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş, MUTSO Meclis Başkanı Koray Özcan ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ferudun Öztürk de katıldı.
Yetkililer, Karia Teras Restaurant’ın Muğla gastronomisine değer katacağına inandıklarını belirterek tüm Muğlalıları yeni lezzet noktasına davet etti. açıyoruz.
Odalar ve Borsalar Birliği Projemize 13 Milyon 750 Bin TL hibe yardımında bulundu.
1 Aralık Pazartesi günü restoran tüm vatandaşlarımıza hizmet verecek,
hizmet saatlerimiz öğle 11.00’de yemek servisiyle başlayacak ve yasal sürelere kadar devam edecek. 11.00’den önce ise üyelerimiz işletmemizde kahve, kek gibi ikramlar alabilecekler. Şu anda yalnızca sabah kahvaltı servisi bulunmuyor. En önemli amacımız Muğla gastronomisine hak ettiği değeri vermek. Burayı bir buluşma noktası olarak tasarladık. Biz hazırladık, artık bundan sonra sahip çıkacak olan Muğla halkı ve üyelerimiz. Tüm üyelerimizi ve Muğlalıları burada ağırlamak istediğimizi tekrar ifade etmek istiyorum"
Restoran Muğla'daki işletmelerin olumsuz etkilemeyecek
Menteşe Belediyesi kent lokantaları kurdu ve bu durum bazı esnafların tepkisine yol açtı. Siz de Ticaret ve Sanayi Odası olarak bir restoran açtınız. Bu konuda ne söylemek istersiniz? Sorusuna ise Özcan, şu cevabı verdi:
"Evet, bu konu bakış açısına göre değişebilir. Muğla’ya baktığımızda bu segment ve kategoride hizmet veren işletmelerin işini olumsuz etkileyeceğini düşünmedik. Zaten o işletmelerle görüştük ve böyle bir yer açmak istediğimizi kendileriyle paylaştık. Onlardan ciddi bir tepki ya da eleştiri gelmedi. Ticarette bir söz vardır; “Herkesin ekmeği ayrıdır.” Biz fiyat ve kalite politikasını belirlerken hem üyelerimizin hem de mevcut işletmelerin durumunu gözeterek hareket ettik. Ancak takdir edersiniz ki üyelerimizin bu hizmetten yararlanması da bizim önceliğimiz. Belediyenin açtığı işletmeler ile bizim işletmemizin konsepti ve işleyişi birbirinden farklı olacak.
Tantım etkinliğine MUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş,
MUTSO Meclis Başkanı
Koray Özcan, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı
Ferudun Öztürk de katıldı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.