Naci Görür, Muğla dahil 18 ile dikkat çekti: “Kaderleri Hatay ve Maraş gibi”

Naci Görür, Muğla dahil 18 ile dikkat çekti: “Kaderleri Hatay ve Maraş gibi”
Prof. Dr. Naci Görür katıldığını bir kanalda yaptığı deprem uyarısında; Türkiye’de 18 il ve çok sayıda ilçenin direk fay hatlarının üzerine kurulduğunu söyledi. Muğla’nın da bu iller arasında yer aldığını söyleyen Naci Görür, “Altındaki fayların gücü fazla ve her kentte 7 ve üzerinde deprem oluşturabilecek kapasiteye mevcut. Fay hattı üzerinde yaşayan illerin kaderleri Hatay ve Maraş gibi” dedi.

Prof. Dr. Naci Görür katıldığını bir kanalda yaptığı uyarıda, “18 il ve çok sayıda ilçe fay hatları üzerinde yaşıyor. Fay hattı üzerinde yaşayan illerin kaderleri Hatay ve Maraş gibi. Eskişehir, Denizli, Muğla, Erzincan, Kocaeli, Kayseri, Tokat, Osmaniye, Kahramanmaraş, Bingöl, Konya, Hatay, Erzurum, Aydın, Balıkesir, Burdur, Manisa, Hakkari bunlar direk fayın üzerinde yaşıyor. Altındaki fayların gücü fazla ve her kentte 7 ve üzerinde deprem oluşturabilecek kapasiteye mevcut.

Dünyanın birçok yerinde fayın üzerinde yapılaşmaya izin verilmez. Orası yüzde 100 işin bittiği yerdir. Bahsedilen illerde zamanı geldiğinde deprem olursa zarar ve kayıp çok fazla olur” dedi.

GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Öte yandan Naci Görür deprem gecesi yaşadığı olayı anlatırken gözyaşlarına hakim olamadı.

Görür, duygulandıran anısını şu sözlerle anlattı:

"Adana'da biz sizin uyarılarınız üzerine gittik komşularla konuştuk. Bir apartmandaki sıkıntılı durumu oradakilere izah ettik. O apartmadakiler bunu kabul etmemiş. Beni dinleyen kişi 'bizim halimiz vaktimiz yerindeydi, biz oradan ayrıldık' diyor. Şimdi size hayır diyenlerin hiçbiri yaşamıyor diyor. Erkenek'te bir grup bana video göndermiş. 'Hocam size saygılar sunarız. Siz çok uyardınız. Biz dinlemedik. Şimdi Erkenek yok' diyor."

Bu haber toplam 586 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.