OR-KOOP 24. Olağan Genel Kurulu’nu Gerçekleştirdi: Ahmet Çetiner Yeniden Başkan
Türkiye genelindeki 30 Bölge Birliğinin temsil edildiği genel kurulda OR-KOOP’un yeni dönem Yönetim ve Denetim Kurulları dört yıllık süre için belirlendi. Genel Kurulun divan başkanlığını ise Muğla Köy-Koop Birlik Başkanı Eray Çiçek yaptı.
Genel kurulun ardından gerçekleştirilen ilk Yönetim Kurulu toplantısında görev dağılımı yapıldı. Muğla OR-KOOP Bölge Birliği Başkanı Ahmet Çetiner, Yönetim Kurulu üyelerinin oy birliğiyle yeniden OR-KOOP Merkez Birliği Genel Başkanı seçildi.

Görev dağılımında Muğla Köy-Koop Birlik Başkanı Eray Çiçek de OR-KOOP Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirildi. Çiçek, yeni dönemde Teşkilatlanmadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yapacak.
Çiçek: “Muğla’nın kooperatifçilikteki birikimini ülke düzeyine daha güçlü yansıtacağız”
Yeni döneme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Eray Çiçek, Ahmet Çetiner’in yeniden OR-KOOP Genel Başkanlığına seçilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Çiçek, “Aynı memleketin insanları olarak yıllardır kooperatifçilik içerisinde birlikte yol yürüdüğümüz Genel Başkanımız Ahmet Çetiner’in yeniden bu göreve seçilmesinden ayrıca mutluluk duyuyorum. Muğla’da OR-KOOP ve Köy-Koop Birliklerimiz arasında zaten güçlü bir diyalog ve çalışma kültürü var. Yeni dönemde bu birlikteliği daha da büyüterek, kooperatiflerimiz ve ortaklarımız için yeni projelerde birlikte çalışacağımıza inanıyorum. Muğla’nın kooperatifçilikteki birikimini ülke düzeyindeki çalışmalarımıza da daha güçlü yansıtacağız” dedi.
Yeni dönemin önceliklerine de değinen Çiçek, Orman Genel Müdürlüğü ve Orman Bölge Müdürlükleriyle iş birliğinin geliştirilmesi gerektiğini belirtti.
Çiçek, “Orman Genel Müdürlüğümüz ve Orman Bölge Müdürlüklerimizle; Birliklerimiz, kooperatiflerimiz ve ortaklarımız arasındaki ‘hasım değil, hısım’ anlayışını daha ileriye taşımak istiyoruz. Bunun yolu, ormancılık faaliyetlerinde çalışan ortaklarımıza daha fazla ulaşmaktan, orman köylümüzün gelirini büyütmekten ve emeğinin karşılığını kararlılıkla savunmaktan geçiyor. Bunları başardıkça karşılıklı güvenimiz ve iş birliğimiz güçlenecek, hısımlığımız da büyüyecektir” ifadelerini kullandı.
Çiçek, Ahmet Çetiner’i yeniden genel başkan seçilmesi dolayısıyla kutlayarak, yeni dönemde Muğla Köy-Koop olarak kooperatiflerin ve ortakların yararına atılacak adımlarda destek vermeye devam edeceklerini söyledi.
Çiçek, “Genel Başkanımız Ahmet Çetiner’i yeniden kutluyor, bugüne kadar ortaya koyduğu emeğin yeni dönemde daha güçlü çalışmalarla devam edeceğine inanıyorum. Muğla Köy-Koop olarak, kooperatiflerimizin ve ortaklarımızın yararına atılacak her adımda birlikte çalışmaya ve Genel Başkanımıza destek vermeye devam edeceğiz” dedi.
Yeni dönemin OR-KOOP camiasına, Bölge Birliklerine, kooperatiflere, kooperatif ortaklarına ve orman köylülerine hayırlı olması temennisinde bulunuldu.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.