Pir Sultan Abdal Kültür Derneği’nden Muğla'da Madımak Katliamı Anması
14
Sınırsızlık Meydanı’nda gerçekleştirilen etkinliğe vatandaşların yanı sıra siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluşlarının üyeleri de katıldı.
24
Programa, CHP Muğla İl Başkanı Nail Kızıl ile CHP Menteşe İlçe Başkanı Arzu Doğruel de katılarak anma etkinliğine destek verdi. Katılımcılar, Madımak’ta yaşanan acı olayın unutulmaması gerektiğini vurgulayarak, benzer acıların bir daha yaşanmaması temennisinde bulundu.
34
Etkinlikte yapılan konuşmalarda, 2 Temmuz 1993 tarihinde Sivas’ta düzenlenen Pir Sultan Abdal Şenlikleri sırasında Madımak Oteli’nin ateşe verilmesi sonucu hayatını kaybedenlerin Türkiye’nin ortak hafızasında derin izler bıraktığı ifade edildi. Yaşamını yitirenlerin anılarının yaşatılmasının önemine dikkat çekilerek, demokrasi, insan hakları ve düşünce özgürlüğünün korunmasının gerekliliği vurgulandı.
Anma programında ayrıca katılımcılar tarafından çeşitli açıklamalar okunurken, olayda yaşamını yitirenlerin isimleri tek tek anıldı. Meydanda toplanan vatandaşlar, dayanışma ve birlik mesajları vererek Madımak’ta hayatını kaybedenleri rahmet ve saygıyla andı.
44
Menteşe’de Sınırsızlık Meydanı’nda gerçekleştirilen program, yapılan konuşmaların ardından sona ererken, katılımcılar 2 Temmuz 1993’te yaşananların unutulmaması ve toplumsal hafızada canlı tutulması gerektiğini bir kez daha dile getirdi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.