TÜBİTAK Başarısı
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Fen Fakültesi Kimya Bölümü Organik Kimya Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Emin Duru'nun yürütücülüğünü yaptığı, 359 bin 445 TL bütçeli “Liquidambar orientalis Var. orientalis, L. orientalis Var. integriloba Reçine, Meyve ve Yapraklarının Biyoaktif Bileşiklerinin İzolasyonu ve Yapılarının Aydınlatılması” başlıklı proje, TÜBİTAK tarafından desteklenmeye değer görülmüştür.
Anadolu'da ağlayan ağaç ve günlük ağacı olarak da anılan sığla ağacı, halk tarafından binlerce yıldır çeşitli hastalıkların tedavisinde kullanılmaktadır. Proje kapsamında, ülkemizde doğal olarak yetişen ve ticari potansiyeli olan sığla ağacının reçinesi, meyveleri ve
yapraklarının asetil, bütirilkolinesteraz ve üreaz inhibisyon aktiviteleri, anti-inflamatuar etkisi, meme (MCF-7), mide (SNU-1), kolon (HT-29) kanseri hücre hatları üzerine in vitro şartlarda sitotoksik aktiviteleri ve fare fibroblast (3T3) hücrelerine karşı toksisiteleri araştırılacaktır.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.