Uyuşturucu mücadelesine kısa filmli destek
Milaslı bir grup genç, uyuşturucu madde bağımlılığının insan ve toplum sağlığına yaptığı olumsuz etkileri ortaya koymak ve özellikle gençler arasında uyuşturucu madde bağımlılığı konusunda duyarlılığı arttırmak amacıyla kısa film çalışmasına başladı.
Milas’ta yaşayan Ahmet Dalkılıç, Emre Kapıkaya, Tuğrul Özcan, Faik Alkan ve Halit Erol uyuşturucuyla mücadeleye kısa film çekerek destek olmak için kolları sıvadı. Ahmet Dalkılıç’ın yönetmenliğinde ve kameramanlığında, Halit Erol’un yazdığı senaryoyu hayata geçiren gençler, “Kaçamazsın!” ismini verdikleri kısa filmin çekimlerine başladı.
Kısıtlı imkanlara rağmen etkisi büyük, anlamlı işler başarmak isteyen sinema tutkunu gençler, hazırladıkları kısa filmi sosyal medyada yayınlayarak, uyuşturucu madde bağımlılığı konusunda farkındalık oluşturmayı ve Yeşilay’ın düzenlediği “Gençlerin Gözünden Uyuşturucu Madde Bağımlılığı” isimli kısa film yarışmasına göndermeyi düşünüyor.
Çekimlerin heyecana sürdüğünü kaydededen Ahmet Dalkılıç, kısa filmde uyuşturucu madde kullanımı sonucu bataklığa sürüklenen gençlerin ibretlik pişmanlıklarını içeren yaşam hikayelerini konu aldıklarını belirtti.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.