Uzmanlar Uyardı: Muğla’da Bu İki Gün Evden Çıkmak Tehlikeli Olabilir

Uzmanlar Uyardı: Muğla’da Bu İki Gün Evden Çıkmak Tehlikeli Olabilir
Yaz mevsimiyle birlikte sıcaklık rekorları kırılmaya devam ediyor. Türkiye genelinde etkili olması beklenen üçüncü sıcak hava dalgası kapıda. Meteoroloji uzmanları, özellikle salı ve çarşamba günlerine dikkat çekerek vatandaşları uyardı. Muğla ve çevresinde hava sıcaklıklarının 43-44 dereceyi bulması bekleniyor.

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, yeni sıcak hava dalgasının bazı illerde ölümcül sonuçlara neden olabileceğine dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı: “Bu seneki 3. sıcak hava dalgası geliyor. İstanbul’da salı ve çarşamba günü etkili olacak. 36-37 dereceye çıkacak sıcaklıklar var. İstanbul’da kronik hastalığı bulunanlar ve yaşlılar bu günlerde dışarı çıkmasın.”

Ancak uyarılar yalnızca büyük şehirlerle sınırlı değil. Muğla, Manisa ve Aydın gibi Ege illerinde sıcaklıkların 44 dereceye ulaşması bekleniyor. Prof. Dr. Şen, “Güneydoğu Anadolu’da 45 dereceyi geçebilecek sıcaklıklar olacak. Muğla civarlarında 43-44 derece civarında sıcaklıklar bekleniyor” dedi.

Yazlıkçılar Dikkatli Olmalı

Muğla’nın turistik ilçeleri olan Bodrum ve Marmaris’te de sıcaklıkların 35 dereceyi aşacağı belirtiliyor. Antalya'da denizden gelen rüzgârın bir miktar serinlik sağlayabileceği ifade edilirken, İzmir'de ise 37-38 derecelik sıcaklıklar tahmin ediliyor.

Bazı Bölgelerde Yağış Bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeyi, Toroslar, İskenderun Körfezi çevresi, Ordu, Kastamonu, Konya, Ankara’nın kuzeyi ve Çankırı’nın batısında yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların görülebileceğini bildirdi.

Rüzgâr ve Nem Etkisi

Ülke genelinde sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği, rüzgârın kuzeyli, güneydoğu kesimlerde ise güneyli yönlerden eseceği ve zaman zaman kuvvetli olabileceği tahmin ediliyor.

Uzmanlardan Önemli Uyarı:

Salı ve çarşamba günü özellikle yaşlılar, kronik rahatsızlığı olanlar ve çocuklar saat 11.00 ile 17.00 arasında mümkün olduğunca dışarı çıkmamalı. Gölge sıcaklıklarının bile 40 dereceyi bulduğu Muğla’da güneş çarpması, susuz kalma ve sağlık sorunlarına karşı tedbirli olunması isteniyor.

Kaynak:CNN TÜRK

Bu haber toplam 286 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.