Vali Akbıyık’tan 500 Milyon Liralık Eğitim Bağışına Teşekkür

Vali Akbıyık’tan 500 Milyon Liralık Eğitim Bağışına Teşekkür
Hayırsever iş insanı Dincer Akyalı, Fethiye’ye yapılacak Bilim ve Sanat Merkezi için 500 milyon liralık bağışta bulundu. Akyalı, Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay ile birlikte Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık’ı makamında ziyaret etti.

Ziyaret sırasında Dincer Akyalı, yaşam öyküsünü ve başarı yolculuğunu anlattığı “Zor Yıllardı Ama Başardık” adlı kitabını Vali Akbıyık’a takdim etti. İmkânsızlıklar içerisinde başlayan hayat hikâyesini azim, vizyon ve çalışmayla küresel başarıya dönüştüren Akyalı’nın eseri, ziyaretin anlamlı anlarından biri oldu.
Vali Dr. İdris Akbıyık, Fethiye’de kurulacak Bilim ve Sanat Merkezi’nin geleceğin bilim insanlarının yetişmesine önemli katkılar sağlayacağını belirterek, hayırsever iş insanına teşekkür etti.

whatsapp-image-2026-06-05-at-12-56-21
Akyalı’nın başarı hikâyesini şimdi de çocukların ve gençlerin geleceğine ışık tutacak bir eğitim yatırımıyla taçlandırdığını ifade eden Vali Akbıyık, “Fethiye’deki çocuklarımızın geleceğine ışık tutacak bu değerli yatırım her türlü takdirin üzerindedir. Geleceğin bilim insanlarını yetiştirecek bu merkez için atılan adım son derece kıymetlidir. Eğitime ve çocuklarımıza sunduğunuz bu eşsiz katkı için şahsım ve tüm hemşehrilerim adına teşekkür ediyorum” dedi.

whatsapp-image-2026-06-05-at-12-56-20
500 milyon liralık bağışla hayata geçirilmesi planlanan Bilim ve Sanat Merkezi’nin, bölgedeki yetenekli öğrencilerin bilimsel, teknolojik ve sanatsal alanlarda gelişimlerine önemli katkı sağlaması hedefleniyor.

Bu haber toplam 74 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.