Muğla için el ele

Muğla için el ele
İlk toplantısını Aralık ayında yapan Muğla Yerel Medya İmtiyaz Sahipleri, Hayati Nizamoğlu (Hamle Gazete ve Matbaacılık), Zübeyda Fellahoğlu (Muğla...

İlk toplantısını Aralık ayında yapan Muğla Yerel Medya İmtiyaz Sahipleri, Hayati Nizamoğlu (Hamle Gazete ve Matbaacılık), Zübeyda Fellahoğlu (Muğla Gazetesi İmtiyaz Sahibi), Mahir Ateş (Devrim Gazetesi), Tansel Coşkun (Muğla Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi), 2.toplantısını Muğla Üniversitesi Rektörü, İl Sağlık Müdürü, Tıp Fakültesi Dekanı, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri, Halk Sağlığı Başkanının da katıldığı bir ortamda Muğla Devlet Hastanesinin yeni yerine taşınması, 2.bir şehir hastanesinin merkezde kalması yönünde istişarelerde bulundular.

İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin, Muğla’nın Sağlık turizminin geliştirilmesi için 8 pilot ilden biri olduğunu belirtti.

Halk Sağlığı Başkanı Dr.Mustafa Nuri Ceylan; 108 aile hekimliği ile başlanan 1.basamak sağlık hizmetine ulaşılabilirliği genişlettiklerini belirtti.

Muğla’da bir aile hekimine düşen hasta sayısının 3 bin 200 olduğunu belirten Ceylan, Türkiye standartlarının üzerinde olduğunu belirtti.

Hayati Nizamoğlu; “Muğla’nın 3.basamak ayrı bir hastaneye ihtiyacı olduğunu belirtti. Bu konuda basın olarak üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız” dedi.

Zübeyda Fellahoğlu; “Sağlık turizmi konusunda sağlık kuruluşlarının (özel ve kamu) akreditasyon yönünden kendilerini şimdiden hazırlamalarının önemine vurgu yaptı.

Muğla Ünv.Rektörü Mansur Harmandar, Dişhekimliği fakültesi Eczacılık Fakültesi için YÖK’te başvurularının olduğunu, ancak sümen altında kaldığını belirtti.

Ayrıca Mimarlık Fakültesinin Muğla Merkezde kalacağını, bina olarak ta Zübeyde Hanım Mesleki Teknik Anadolu Lisesi binasına talip olduklarını belirtti.

Ayrıca basında çıkan “İşlerini kaybeden güvenlik görevlileri ve temizlik işçileri için kadro fazlalığı olduğunu, ancak yine bu işçilerin mağdur edilmeyeceğini belirtti.

Diş Hekimliği Eczacılık-Mimarlık Fakültelerinin Muğla’da açılması, Muğla merkezde hastane yapılması için aynı ekibin Milletvekillerinin de olacağı bir toplantının planlandığı belirtildi.

Bu haber toplam 807 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.