Muğla merkezli 15 ilde FETÖ operasyonu 32 gözaltı

Muğla merkezli 15 ilde FETÖ operasyonu 32 gözaltı
Muğla İl Emniyet Müdürlüğü, KOM Şube Müdürlüğünce, Türk Silahlı Kuvvetleri içine sızmış FETÖ/PDY iltisakı olduğu konusunda haklarında delil...

Muğla İl Emniyet Müdürlüğü, KOM Şube Müdürlüğünce, Türk Silahlı Kuvvetleri içine sızmış FETÖ/PDY iltisakı olduğu konusunda haklarında delil elde edilen bir takım TSK personeli hakkında Muğla Cumhuriyet Savcılığının talimatıyla operasyon başlatıldı. Muğla merkezli 15 ilde eş zamanlı düzenlenen operasyonda 35 kişi hakkında gözaltına alınma kararı verildi. Yapılan operasyonda 32 kişi gözaltına alındı.

Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatı doğrultusunda Türk Silahlı Kuvvetleri içine sızmış FETÖ/PDY iltisakı olduğu konusunda haklarında delil elde edilen bir kısmı meslekten ihraç edilen ve bir kısmının da halen aktif görevde olduğu 35 subay ve astsubay hakkında eş zamanlı operasyon başlatıldı. Muğla merkezli operasyon, Kütahya, İzmir, Ankara, Van, İstanbul, Bitlis, Trabzon, Tunceli, Kayseri, Şanlıurfa, Manisa, Adana ve Eskişehir illerini kapsıyor. Gözaltı kararı alınan şüphelilerin meslekten ihraç edilmiş ve halen aktif görevde olan deniz, hava ve jandarma personelini kapsadığı açıklandı. Düzenlenen operasyonda 32 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan FETÖ/PDP üyesi askerler Muğla Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne getirilerek sorgusuna başlanacak.

MUSTAFA İNCİ

Bu haber toplam 1576 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.