Muğla ormanlarına yeşil bayrak

Muğla ormanlarına yeşil bayrak
Muğla ormanları artık yeşil bayraklı. Dünya genelinde mobilyada kullanılan ağaçların üretiminde FSC (Forest Stewardship Council-Orman Yönetim Konseyi)...

Muğla ormanları artık yeşil bayraklı. Dünya genelinde mobilyada kullanılan ağaçların üretiminde FSC (Forest Stewardship Council-Orman Yönetim Konseyi) belgesi aranıyor. Türkiye’de bulunan Orman bölge Müdürlükleri içerisinde bu belge sadece Muğla Orman Bölge Müdürlüğünde bulunuyor. Muğla Bölgesinde kesilen ağaçlara FSC damgası vurulacak.

Türkiye’deki Orman Bölge Müdürlükleri içinde ilk FSC (Forest Stewardship Council-Orman Yönetim Konseyi) belgesini Muğla Orman Bölge Müdürlüğü aldı. 2017 yılına kadar geçerli olacak FSC belgesi alma çalışmaları 2010 yılının sonlarında başladı. 2012 yılının başında imzalanan protokol sonrası Muğla ve Aydın il genelinde 8 bin 800 orman köylüsü iş güvenliği sertifikası alırken, kurum içindeki eğitimler tamamlanarak merkezi Almanya’nın Bonn şehrinde bulunan Orman Yönetim Konseyi tarafından Muğla Orman Bölge Müdürlüğü’ne 2017 yılına kadar geçerli olacak FSC sertifikası verildi.

Muğla Orman Bölge Müdürü Ali Yıldırım, FSC sertifikası alınması nedeniyle valilik Özer Türk Salonunda FSC ile ilgili tanıtım toplantısı yaptı. Toplantıya vali Fatih Şahin de katılırken, Bölge Müdürü Yıldırım, “Yaklaşık iki yıldır FSC sertifikası almak için yürüttüğümüz seminer ve eğitimleri tamamlayarak Aralık ayı içinde Türkiye’de ilk defa Muğla Orman Bölge Müdürlüğü’ne FSC sertifikası verildi. Bu bizim için Muğla ve Aydın ormanlarının ‘Yeliş Bayrak’ alması anlamına geliyor. 2010 yılında yaptığımız başvuru sonrası iki yıllık bir çalışmanın ardından Muğla Orman Bölge Müdürlüğü’ne özel logolu FSC sertifikası verildi. Bölge Müdürlüğümüzün sorumluluk salanındaki Aydın da dahil tümü FSC sertifikalı artık. FSC sertifikası ile ihraç edilecek her orman emvaline bu logo vurulacak olması nedeniyle tüketici güvenini arttıracak, marka imajını iyileştirecek, ahşap ürünlerin pazarlanmasını destekleyecek. FSC sertifikası eğitimleri esnasında gerekli tüm kriterleri yerine getirdik. Bunun için 80 bin adet 8 çeşit broşür ve 5 bin adet de afiş bastırarak orman köylüsünün bilinçlenmesini sağladık. İLO sözleşmelerinin gereklerini yerine getirdik” dedi.

Muğla valisi Fatih Şahin, yeni yılın ilk güzel haberinin Muğla ve Aydın ormanlarının FSC sertifikası almış olmasının olduğunu belirterek, “Ormanlar bizim önemli varlıklarımız. Ormanlarımızın bilinçli bir şekilde korunması ve kullanımı FSC belgesi ile tescillenmiş durumda. Burada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Özellikle Türkiye’de ilk defa Muğla Orman Bölge Müdürlüğü’nün bu sertifikayı almış olması ayrı bir güzellik. Bu çalışmanın diğer illerimize örnek teşkil etmesini diliyorum. Orman varlığının iyi değerlendirilmesi açısından bu çalışma önemliydi” dedi.

Bu haber toplam 448 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.