Muğla Ormanspor işi bitirdi mi?

Muğla Ormanspor işi bitirdi mi?
Geçtiğimiz Cumartesi Muğla Orman, Kepez Belediyesini konuk etti. Maça önemli oyuncusu Orkun Şenel’den yoksun çıkan takımımız, oldukça çekişmeli geçen...

Geçtiğimiz Cumartesi Muğla Orman, Kepez Belediyesini konuk etti. Maça önemli oyuncusu Orkun Şenel’den yoksun çıkan takımımız, oldukça çekişmeli geçen maçı 4.periyodun son dakikalarında koparmayı başardı. Özellikle Egemen’in etkili ve kritik sayılarına, son dakikalarda içeriden akıllı sayılar ve sıkı savunma da eklenince haklı bir galibiyet alarak grupta 8’de 8 yaptı. Bu sonuçla grup liderliğini şimdiden garantileyen ve play-off hakkı kazanan Ormanspor’un başta oyuncuları olmak üzere, takım koçu Ömer Petroak ve teknik ekibini kutlarım.

Peki, gruplar aşamasında sergilenen bu muazzam performans, playoff maçlarında da devam edecek midir? playoff’ta yer alacak diğer ekipleri çok iyi tanımadığım için bu soruya pek yorum yapamam ancak Ormanspor’u tanıyabildiğim kadar yorumlayabilirim. Hücumda daha çok bireysel performansların ön planda olduğunu görüyoruz. Dolayısıyla playoff maçları zamanı oyuncuların günlük performansları önemli olacaktır. Ayrıca pota altı oyuncularının playofflar için yeterli olup olmadığı da kafadaki bir diğer soru işareti.

İlker Cömert faktörü                                                                       

Öncelikle onun adına başlı başına köşe yazmak gerektiğini düşünenlerdenim. Çünkü bu şehrin önemli değerlerinden bir tanesi, yıllardır Muğla ve gençliği için yaptıkları ortada.  Yıllar öncesinde başladığı basketbol kariyerine bir müddet ara verdikten sonra tekrar basketbola geri dönmesi ve başarıyla işini icra etmesi, sevgili İlker Abi’mi yürekten kutlarım.

Sezon başında kısıtlı bütçeyle kurduğu sistemin (koç, teknik ekip, oyuncu kadrosu) ne kadar doğru işlediğini görebiliyoruz. Ayrıca kulübün PR servisini de kısıtlı imkanlara rağmen çok başarılı bir şekilde icra edebiliyor, neredeyse tek başına. Biraz ilgi ve destekle neler yapabileceğini hayal bile edemiyorum.

Taraftar Etkisi

Kepez maçında hatırı sayılır sayıda taraftar vardı. Maçın başa baş gittiği dakikalarda takımına desteğini arttıran, hakem kararlarında etkili olmaya çalışan ve rakip takımın dikkatini dağıtan tezahüratlarda bulunan Muğla Ormanspor taraftarını da kutlamak isterim. Muğla’da basketbol kültürünün var olduğunu görebilmek beni mutlu ediyor.

Bu haber toplam 496 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.