Muğla sokakları Çin’liler ile renklendi

Muğla sokakları Çin’liler ile renklendi
Türkiye’de 2012 yılının ‘Çin Kültür Yılı’ olarak kutlamasından dolayı, Muğla’ya gelen Pekin Chong Qing Tongliang Ejderha dans topluluğu ve Foshan...

Türkiye’de 2012 yılının ‘Çin Kültür Yılı’ olarak kutlamasından dolayı, Muğla’ya gelen Pekin Chong Qing Tongliang Ejderha dans topluluğu ve Foshan Aslan Dans Topluluğu şehir merkezinde gösteri yaptı. Kurşunlu cami önünde gerçekleşen gösteriye çok sayıda vatandaş katılırken, dans topluluğunun Aslan ve Ejderha’sı çocukların ilgi odağı oldu.

Türkiye’de bu yıl ‘Çin Kültür Yılı’ olarak kutlanmasının ardından Kültür ve Turizm Bakanlığının davetlisi olarak Türkiye’ye gelen Pekin Chong Qing Tongliang Ejderha dans topluluğu ve Foshan Aslan Dans Topluluğu, Muğla’da gösteri yaptı. 29 kişilik bir ekiple merkez kurşunlu camisi önünde gerçekleşen gösteriye, çok sayıda vatandaş katılırken gösterinin en dikkat çekeni Aslan ve Ejderha çocukların yoğun ilgisini gördü.

Davul, gong ve zil sesleri eşliğinde gösteri yapan dans topluluğu, yaklaşık bir saat boyunca Muğlalılar ile birlikte oldu. İlk defa Muğla’da böyle bir gösterinin olması küçük büyük herkesin dikkatini çekerken, bazı vatandaşlar gösteriyi fotoğraf ve video’ya çekerek anı ölümsüzleştirdiler.

Muğla Kültür ve Turizm Müdürü Kamil Özer, Türkiye ile Çin arasındaki iletişim bağının daha çok gelişmesi gerektiğini ve bunun da bu şekilde yapılacak etkinlikler ile olacağını söyledi. Özer, “Çin, Türkiye açısından özel bir destinasyon. Hem siyasi, hem de diğer alanlarda Türkiye ile Çin bir çok konuda iletişim içerisinde. Son yıllarda Türkiye ile Çin arasındaki iletişim çok iyi noktalara ilerledi. Bu şekilde Çin ile Türkiye arasındaki iletişim kültür ve turizmi daha da arttıracaktır” şeklinde konuştu.

Çin Kültür Bakanlığı Türkiye Elçisi Kemal Wang Chaa, Türkiye’de yaptıkları gösterilerde halktan çok güzel tepkiler aldığını ve çok ilgi gördüklerini belirtti. Wang Chaa, “ Biz bir aydır Türkiye’de gösteri yapıyoruz. Bugün burada 18. gösterimiz aynı zamanda 31 Mayıs’ta Bodrum’da yapacağımız gösteri Türkiye’deki son gösterimiz olacak. Bizim Çin’deki sokak tiyatromuz olarak geçiyor. Aslan ve Ejderha gösterimiz genelde bayramlarda oynuyoruz. Türkiye’de bize yapılan davetten dolayı teşekkür ediyoruz’ dedi.

Bu haber toplam 502 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.