MUĞLA TURİZMİNİN İLK 4 AYINDA YÜZDE 70’LİK ARTIŞ

MUĞLA TURİZMİNİN İLK 4 AYINDA YÜZDE 70’LİK ARTIŞ
Muğla’da turizmin 2022 yılı performansının değerlendirildiği, “Türkiye Yüzyılında Muğla Turizmi” projelerinin görüşüldüğü toplantı Muğla Valisi Orhan Tavlı Başkanlığında yapıldı. Toplantıda, 2023 yılının ilk dört ayında Muğla’ya gelen yabancı turist sayısında geçen seneye göre yüzde 70’lik bir artış olduğu ve yoğun bir turizm hareketliliği beklendiği ifade edildi.

Ülkemizin en yoğun turizm hareketliliği yaşanan destinasyonlarının başında gelen doğal, tarihi ve kültürel varlıklar açısından zengin bir potansiyele sahip olan Muğla’da turizmin 2022 yılı performansının değerlendirildiği, “Türkiye Yüzyılında Muğla Turizmi” projelerinin görüşüldüğü toplantı Muğla Valisi Orhan Tavlı Başkanlığında yapıldı.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Toprak tarafından 2022 yılı turizminin değerlendirildiği, 2023 yılında Muğla’da yüksek olan turizm potansiyelini daha üst seviyelere çıkarmak için verimlilik, rekabet ve sürdürülebilirlik ilkelerini amaç edinerek yapılacak çalışmalar hakkında sunum yapıldı.

YÜZDE 70’LİK ARTIŞ

Ege ile Akdeniz'in buluştuğu Muğla’da muhteşem doğası, tarihi ve kültürel zenginliği ile kıyı turizminin yanında alternatif turizm türlerinde sektör devlet işbirliğinde çalışmaların devam ettiği ifade edildi. Toplantıda, 2023 yılının ilk dört ayında Muğla’ya gelen yabancı turist sayısında geçen seneye göre yüzde 70’lik bir artış olduğu ve yoğun bir turizm hareketliliği beklendiği ifade edildi.

FETHİYE YEŞİLÜZÜMLÜ KÖYÜ ÜLKEMİZİ TEMSİL EDECEK

Fethiye Yeşilüzümlü Köyü’nün 2023 yılında Birleşmiş Milletler Turizm Örgütü tarafından verilen en iyi turizm köyü yarışmasında ülkemizi temsil edecek 8 köy arasına girmeyi başardığı belirtilirken Muğla’nın dört mevsim sürdürülebilir turizm destinasyonu olması için yapılacak çalışmalar hakkında katılımcılara bilgi verildi.

Türkiye Yüzyılında Muğla’nın turizmin parlayan yıldızı haline geleceğini ifade eden Vali Orhan Tavlı, sektör devlet işbirliğinde Muğla’nın Turizm potansiyelinin geliştirilmesi projesinde önemli ilerlemeler kaydettiğini, pek çok tarihi ve kültürel zenginliğinin turizme kazandırıldığını belirtti.

Muğla'nın turizm potansiyelinin artırılması ve turizm sektörünün geliştirilmesi konularının da ele alındığı toplantıda oda başkanları ve turizm sektörü temsilcileri Vali Orhan Tavlı’ya desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Türkiye Yüzyılında izlenecek turizm stratejileri konusunda istişarelerde bulunulan toplantı oda başkanları ve sektör temsilcilerinin dilek ve temennileri ile sona erdi.

(TEMEL IRMAK)

Bu haber toplam 977 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.