Marmaris Belediyesi’nin inşaat ruhsatlarını iptal edip milyonluk cezalar kestiği SİNPAŞ Kızılbük Projesi’nde kritik bir gelişme yaşanmış ve projenin 21.833 metrekarelik deniz alanında kıyı düzenlemesi ve iskelesi için ÇED süreci başlamıştı.

Whatsapp Image 2025 05 09 At 12.33.59 (1)

SİNPAŞ Kızılbük Projesi için ÇED süreci, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın internet sitesinde duyurulmuştu.
Duyuruda, "Muğla’nın Marmaris ilçesi İçmeler Mahallesi mevkiindeki Kızılbük Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. tarafından yapılması planlanan kıyı düzenlemesi ve yat yanaşma yerleri projesiyle ilgili olarak Muğla Valiliği’ne sunulan PTD dosyası, Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği’nin 16. Maddesi doğrultusunda incelenmiş ve projeye ilişkin ÇED süreci başlamıştır" denilmişti.
Muğla Valiliği ise ÇED süreci başlayan Muğla’nın Marmaris ilçesi İçmeler Mahallesi mevkiindeki Kızılbük Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. tarafından yapılması planlanan kıyı düzenlemesi ve yat yanaşma yerleri projesiyle ilgili hızlı bir şekilde Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) süreci gereklidir kararı verdi.

Whatsapp Image 2025 05 09 At 12.34.00

Proje Alanında Deniz Çayırları da Var
Projenin geri sahasında Milli Park, Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi, Tabiat Parkı Koruma Alanı ve orman kullanımı alanları bulunuyor. Proje alanındaki su altı çalışmalarında deniz çayırı alanları bulunuyor.

Marmaris'e Turist Akını: Marella Discovery 2 ile 1798 Yolcu Geldi Marmaris'e Turist Akını: Marella Discovery 2 ile 1798 Yolcu Geldi

İlk Dolgu 25 Yıllık
Proje dosyasında şu bilgiler de yer alıyor:
“2518 Nolu parselin kıyı kenar çizgisinin deniz yönünde kalan denizsel alanda 25 yıl önce (eski malikler tarafından) yapılmış 2.359,43 m²’lik dolgu bulunmaktadır. Bu dolgu alanı ile birlikte toplam 5.759,50 m² yüzölçümlü alan için Milli Emlak Müdürlüğü ile Ön İzin Sözleşmesi yapılmış olup, koordinatları ile birlikte verilmiştir. Ön izni alınan alana ek olarak 16.073,88 m² alan için ön izin talebinde bulunulacaktır. Proje alanı dolgu sahası, kıyı düzenlemesi çerçevesinde kullanılacak olup toplam alan 20.390,81 m²’dir. Söz konusu dolgu işlemleri faaliyet sahibince tamamlanmıştır. Dolgu alanı turizm tesisinin kıyı aktivitelerinin yapılacağı rekreasyon alanıdır. Tesisten faydalanan turistlerin yanı sıra vatandaşların da gündüz ve gece turizm ihtiyaçlarına yönelik dinlenme ve aktivite alanıdır. Yat yanaşma bağlanma çerçevesinde 1.442,57 m² denizsel alan kullanılacaktır. Proje kapsamında yatlara elektrik ve su hizmetleri verilecektir. Yakıt hizmeti ve atık alım hizmeti verilmeyecektir.”

Whatsapp Image 2025 05 09 At 12.33.59 (2)

Muhabir: MERYEM ÖZEN