MUĞLA VALİSİ ÇİÇEK: HEDEF 2023

MUĞLA VALİSİ ÇİÇEK: HEDEF 2023
 İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren yöneticiler ile tanışan Muğla Valisi Amir Çiçek, İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin’den Muğla’da...

 İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren yöneticiler ile tanışan Muğla Valisi Amir Çiçek, İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin’den Muğla’da sağlık alanında yapılan çalışmalar hakkında brifing aldı. 

HEDEF 2023 VİZYONUNU GERÇEKLEŞTİRMEK

Toplantıda yaptığı konuşmada toplumun tüm bireylerini mutlu etmek zorunda olduklarını açıklayan Vali Çiçek: “Mutluluğun tek dayanağı sağlık değil. Ama sağlık olmazsa olmazımız. Muğlalı vatandaşlarımızı, Muğla’da yaşayan bütün bireyleri mutlu etmek zorundayız. Hedefimiz sağlık hizmetini, kaliteyi en üst düzeye çıkarmak. Hedefimiz 2023 vizyonunu gerçekleştirmektir. Cumhuriyetimizin 100. yılında nerede olmamız gerektiğine dair hedefler belirlendi. O hedeflere doğru gideceğiz. O hedefleri aşama aşama gerçekleştirip Muğla olarak Sağlık Bakanlığımızın Muğla’daki teşkilatı hazır olacak ki gelecek nesillere iyi bir şeyler götürebilelim” dedi.

ÖNCE İNSAN SEVGİSİ

İnsanların hastalığa yakalanmaması için önlem alınmasın önemli olduğuna değinen Vali Çiçek,”Koruyucu dediğimiz sağlık hizmetlerini çok önemsiyorum. Bunun altında çevre ve gıda sağlığı, aile hekimliği gibi çok önemli başlıklar var. Eğer bu hizmetlerde en üst düzeyde kaliteyi yakalarsak hastalığı önlemiş oluruz. Personelimizin içinde insan sevgisi olmazsa fiziksel şartların iyi olması hiçbir anlam ifade etmez. Çalışanlarımızın içinde insan sevgisi olmalı. Hastalar her şeyden önce hayati tehlikesini atlatırken, psikolojik yönüyle de sizden güzel bir iletişim sağlayarak mutlu bir şekilde o acılarından kurtulur. Özellikle hemşire ve doktor arkadaşlarımız hastalara ve hasta yakınları ile ilişkilerinde daha sıcak davranmalı” dedi.

HER KESİM SAĞLIK HİZMETLERİNDEN YARARLANABİLMELİ

Yaşlı vatandaşların ömürlerinin daha rahat geçirmesi için proje üretilmesi gerektiğini belirten Vali Çiçek; “İlimizde yaşlı nüfus fazla. O nedenle yaşlılarımızın yaşam standartlarının yükseltilmesi ile ilgili bir proje yapılmalı. Eğer bu insanları mutlu edeceksek ömürlerinin daha iyi geçmesi için hizmet yapmalıyız. Muğla’da yaşayan vatandaşların hepsini sağlık şemsiyesi altına almamız gerekiyor. Engelli, turist, çocuk, yaşlı, köylü, göçmen, şehirde veya mahallede yaşayan kim olursa olsun, aklımıza gelen herkes sağlık hizmetinden yararlanabilmeli” ifadelerini kullandı.

Bu haber toplam 494 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.