Muğla yörükleri Türkiye'yi temsil edecek

Muğla yörükleri Türkiye'yi temsil edecek
Türkmenistan’ın Başkenti Aşkabat’da 20-21 Mart tarihleri arasında düzenlenecek olan nevruz kutlamalarında Muğla Yörük Obaları Derneği, Türkiye’yi...

Türkmenistan’ın Başkenti Aşkabat’da 20-21 Mart tarihleri arasında düzenlenecek olan nevruz kutlamalarında Muğla Yörük Obaları Derneği, Türkiye’yi temsil edecek.160 metrekarealana çadır kuracak ve el sanatları ürünlerini sergileyecek olan 9 kişilik ekip, 18 Mart’ta yola çıkacak.

Muğla Yörük Obaları Derneği, Türkmenistan’ın Başkenti Aşkabat’da düzenlenecek olan nevruz kutlamalarında Türkiye’yi temsil edecek. Derneğin il genelindeki üyelerinden oluşan ikisi kadın ve iki’de yerel sanatçı olmak üzere toplam 9 kişilik ekip 20-21 Mart tarihleri arasında kutlanacak olan nevruz kutlamalarına katılacak. 18 Mart günü Türkmenistan’a gitmek üzere yola çıkacak olan kafile 5 gün boyunca 160 metrekarelik alanda börekler ve ayran dağıtıp yöresel oyunlar ile el sanatı ürünler sergilenecek.

Davetten dolayı çok sevinçli olduklarını belirten Muğla Yörük Obaları Derneği Başkanı Orhan Akcan, “Türkmenistan’ın Başkenti Aşkabat’da 18-23 Mart tarihleri arasında düzenlenecek olan etkinliklerde Kültür ve Turizm Bakanlığımıza bir davet gelmiş bakanlığımız tarafından da bize davet geldi. Bizde ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek için kadın ekibimiz, yöresel müzik ekimiz ile birlikte 18’inde Türkmenistan’a gidiyoruz. Bu gerçekten ilimiz ve ülkemiz için çok önemli. Bu konuda çok mutluyuz. Aşkabat’ta 5 gün boyunca sürecek olan bir programa devlet başkanları katılacak. Bizim çadırımızda Türkmenistan Cumhurbaşkanı 10 dakika kalacak. Orda biz yöresel Muğla yemekleri ile yöresel oyunlarımızı sergileyeceğiz. Yörük Türkmen Kültürünü orada tanıtmak ve orda ki kardeşlerimizin sıkıntılarında yanında olmak bizim için çok önemli ve güzel” dedi.

Bu haber toplam 597 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.