Muğla’da 19 Mayıs coşkuyla kutlandı!

Muğla’da 19 Mayıs coşkuyla kutlandı!
 MUHABİR
19 Mayıs Atatürk’ün Anma Gençlik ve Spor Bayramı Menteşe stadyumunda yapılan gösterilerle coşkuyla kutladı. Kutlama töreninde konuşan Genç ve Spor İl Müdürü, Musa Kazım Açıkbaş, “19 Mayıs, aziz milletimizin yeniden dirilişinin, atağa kalkışının, esarete ve mandaya karşı bağımsızlık mücadelesini başlattığı gündür.” İfadelerini kullandı.

Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 105. Yılında 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlama törenleri Muğla’da büyük coşkuyla yapıldı.

Muğla’da törenler sabah saatlerinde Menteşe Atatürk Anıtına çelenk sunulmasıyla başladı. Muğla’da protokol heyetinin ve vatandaşların yoğun katılımıyla yapılan çelenk töreni sonrasında Atatürk Anıtından Stadyuma kadar gençlik yürüyüşü düzenlendi.

77777.jpg

Bando ekibi, Off Road ve Motokros araçlarının da katıldığı gençlik yürüyüşünde renkli görüntüler ortaya çıktı.

105. Yılın büyük coşkusu Menteşe stadyumunda yapılan farklı kategorilerde Türkiye’yi temsil eden sporcuların gösterileriyle devam etti.

999999.jpg

Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürü, Musa Kazım Açıkbaş, kutlama töreninde yaptığı konuşmada 19 Mayıs’ta bağımsızlık mücadelesinin başladığını belirterek, “19 Mayıs aziz milletimizin yeniden dirilişinin, atağa kalkışının, esarete ve mandaya karşı bağımsızlık mücadelesini başlattığı gündür. Milletimizin genciyle, yaşlısıyla, kadınıyla, erkeğiyle verdiği bu mücadele büyük bir zaferle sonuçlanmıştır. Esaret altındaki mazlum milletlere ışık olan bu zaferle milletimiz vatan ve bayrak sevgisini özgür yaşama kararlığını tüm dünya bir kez daha ilan etmiştir. 19 Mayıs ‘Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım. Hangi çılgın bana zincir vuracakmış şaşarım.’ Diyen ecdadımızın işgalcilere verdiği büyük bir cevaptır.” Diye konuştu.

777788.jpg

Kutlama töreninde sporcu gençler tarafından Jimnastik, Basketbol, Judo, Halk oyunları ve güreş gösterileri sergilendi. Katılımcılar güzel görüntülere sahne gösterileri ilgiyle takip etti.

Kutlama programına Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık, Muğla Milletvekilleri Cumhur Uzun, Yakup Otgöz, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, Menteşe Belediye Başkanı Gonca Köksal, siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle birlikte vatandaşlar katıldı.

33333.jpg

Bu haber toplam 117 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.