MUĞLA’DA 3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ

MUĞLA’DA 3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ
 YAZI İŞLERİ MÜDÜRÜ
3 Aralık Dünya Engelliler günü dolayısıyla Muğla’nın Menteşe ilçesinde Atatürk Anıtı’na çelenk sunma programı düzenlendi. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Muğla Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Osman Toprakçı, 3 Aralık’ın “farkındalık” günü olduğunu belirtti.

Muğla’nın Menteşe ilçesinde 3 Aralık Dünya Engelliler günü dolayısıyla çelenk programı gerçekleştirildi.

Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na Muğla Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Muğla Engelliler Derneği, Muğla Zihinsel Engeller Derneği, Türkiye Beyazay Derneği Muğla Şubesi, Türkiye Sakatlar Derneği Muğla Şubesi ve Muğla Sessizler Spor Kulübü çelenkleri sunuldu.

Programa; Muğla Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Osman Toprakçı, Milli Eğitim İl Müdürü Emre Çay, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Muğla Engelliler Derneği Başkanı Emine Çakıroğlu, Muğla Zihinsel Engeller Derneği Başkanı Menderes Çetinözlü, Türkiye Beyazay Derneği Muğla Şube Başkanı Pınar Boyacı, Türkiye Sakatlar Derneği Muğla Şube Başkanı Elif Şenol, Muğla Sessizler Spor Kulübü Ayşenur Çankaya, STK temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve özel bireyler katıldı.

Çelenklerin sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Daha sonra günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Muğla Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Osman Toprakçı yaptı.

“3 ARALIK FARKINDALIK GÜNÜDÜR”

Toprakçı, konuşmasında şunları söyledi:

“Engelli vatandaşlarımızı topluma kazandırmak ve hayat standartlarını yükseltmek amacıyla Birleşmiş Milletler tarafından 1992 yılında Dünya Engelliler Günü olarak kabul edilen 3 Aralık günü, kutlama değil, engelli kardeşlerimizin sesini duyurduğu özel bir farkındalık günüdür. “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” şuuruyla hareket eden sosyal devlet anlayışına sahip olarak engelli vatandaşlarımızın umutlarını yitirmeden mutlu bir yaşam sürmeleri için çaba sarf edip çözümler üretmek en önemli sorumluluklarımızın başında gelmektedir. Engellilik, sosyal yönleriyle her birimizi yakından ilgilendiren, olumsuz etkilerini en aza indirgemek için herkesin katkısına, duyarlılığına ve ortak çabasına ihtiyaç hissedilen toplumsal bir husustur.”

“ENGELLİ OLMAK HAYALLERE, HEDEFLERE ENGEL DEĞİLDİR”

“Bilinmelidir ki Engelli olmak hayallere, hedeflere engel değildir. İmkân sağlandığında engelli bireyler bütün dezavantajlarına rağmen eğitim, bilim, spor, sanat, iş dünyası gibi pek çok alanda üstün başarılara imza atmakta; azim, gayret ve başarılarıyla herkese örnek olmaktadırlar. Bu duygu ve düşüncelerle Dünya Engelliler Günü nedeniyle, engelli vatandaşlarımızın yaşamlarının kolaylaştırılması yönünde herkesi duyarlı olmaya empati yapmaya ve yapılan çalışmalara destek vermeye çağırıyor, Kamu ve Sivil toplum kuruluşlarımızın iş birliğinde yapılan faaliyetlerin özel kardeşlerimize yönelik farkındalığı arttıracağı umuduyla sevgi ve selamlarımı sunuyorum.”

Bu haber toplam 107 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.