Arık, kitabını Muğla Valiliğinde görev yapan Vali Yardımcıları ve Valilik personeline imzalı olarak takdim etti.
Kendisini, kavuşamayan sevdalıların, yarım kalan aşkların, İhaneti yaşayanların şairi olarak tarif eden Muğlalı Şair Arık'ın şiire olan ilgisi çocuk yaşlarda başlamış ve üniversite yıllarında da devam etmiş.
Yaklaşık 30 yıldır karalamaya başladığı dizeleri bir eser haline getirmek en büyük hayali olan Şair Arık, Bunu gerçekleştirmenin mutluluğunu, Ailesine, çocuklarına ve Muğla'mıza bir kültür mirası bırakmanın da haklı gururunu yaşıyor.
Şair Arık’ın "İHANET " isimli ilk şiir kitabındaki şiirlerinde; kah gözlemlerini kah tanık olduğu aşklarda yaşanan ihaneti, ayrılığı, aşk acısını, sevgiliye kavuşamamayı, sevgiliye özlemi, asktaki fırtınaları depremleri rüzgarları işlediğini, söylenemeyen sözleri, itiraf edilemeyen duyguları, ve öfkeleri dizelere döktüğünü ifade ediyor.
Şair Arık, kitabını okuyan okurun en az bir şiirinde kendini bulacağını, en az bir şiirin kalbini acıtacağını anlatıyor.
Sairimizin "Ben Seni Çok Sevdim " isimli şiiri de Mert Kartal ve Hamdi Demirtaş tarafından bestelenmiş ve yine Hamdi Demirtaş tarafından yorumlanmış.
"IHANET" isimli 'İsmail Arık şiirleri' Muğla'mızın seçkin kitap market ve kırtasiyeleri ile tüm online platformlarda satışa sunuldu. Muğla Gazetesi olarak 30 yıldır yazdığı şiirler ve şiir dinletiyle ile gönüllerimizde yer edinen Şair İsmail Arık’a başarılar diliyoruz.