MUĞLA’DA 8 BİN ÖĞRENCİ ÜNİVERSİTE İÇİN TER DÖKTÜ

MUĞLA’DA 8 BİN ÖĞRENCİ ÜNİVERSİTE İÇİN TER DÖKTÜ
ÖSYM tarafından düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) 17-18 Haziran tarihlerine yapıldı. Bu kapsamda ilk oturum Temel Yeterlilik Testi (TYT) Cumartesi günü, 2.oturum Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ile 3. Oturum Yabancı Dil Testi (YDT) Pazar günü yapıldı. Muğla’da 152 liseden bu sene mezun olan 8 bin 576 öğrenci ise ilk kez üniversite sınavı heyecanı yaşadı.

ÖSYM Başkanlığı tarafından Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) 17-18 Haziran tarihlerine gerçekleştirildi.

Sınavın ilk oturumu Temel Yeterlilik Testi (TYT) 17 Haziran Cumartesi günü, 2.oturum Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ile 3. Oturum Yabancı Dil Testi (YDT) 18 Haziran Pazar günü yapıldı.

TYT'de adaylara, Türkçe Testinde 40, Sosyal Bilimler Testinde 20, Temel Matematik Testinde 40, Fen Bilimleri Testinde 20 soru olmak üzere 120 soru soruldu ve 165 dakika süre verildi.

AYT'de ise adaylara Türk Dili ve Edebiyatı-Sosyal Bilimler-1 Testinde 40 soru, Sosyal Bilimler-2 Testinde 40 soru, Matematik Testinde 40 soru, Fen Bilimleri Testinde 40 soru soruldu ve 180 dakika süre verildi.

Üçüncü ve son oturum olan Yabancı Dil Testi (YDT) ise adaylara 120 dakika süre verildi. Almanca, Arapça, Fransızca, İngilizce ve Rusça olmak üzere 5 dilde yapılan sınavda 80 soru yer aldı.

MUĞLA’DA ÖĞRENCİLER İLK KEZ ÜNİVERSİTE SINAVI HEYECANI YAŞADI

Bu kapsamda Muğla’da 152 liseden bu sene mezun olan 8 bin 576 öğrenci ise ilk kez üniversite sınavı heyecanı yaşadı.

YKS sonuçları, 20 Temmuz'da açıklanacak.

HABER MERKEZİ

Bu haber toplam 1028 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.