Muğla'da bayramlaşma

Muğla'da bayramlaşma
Muğla'da Ramazan Bayramı dolayısıyla bayramlaşma töreni düzenlendi.Muğla protokolü, Ramazan Bayramı'nın ilk gününde cezaevi, hastane, huzurevi, çocuk...

Muğla'da Ramazan Bayramı dolayısıyla bayramlaşma töreni düzenlendi.Muğla protokolü, Ramazan Bayramı'nın ilk gününde cezaevi, hastane, huzurevi, çocuk yuvası, İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü'nü sırasıyla ziyaret etti.

Öğretmenevinde düzenlenen bayramlaşma töreninde konuşan Muğla Valisi Fatih Şahin, Ramazan ayının manevi duyguları en üst düzeye çıktığı günler olduğunu belirtti. Şahin, "Ramazan boyunca hepimiz birçok kazanımlar elde ettik. Hayatımıza biraz daha fazla özen göstererek, kendimize çeki düzen verdik. İnsanları kırmamaya, onları anlamaya çalıştık. Etrafımızda muhatap olduğumuz insanların eksiğini, kusurunu aramadık; bu kusurları dile getirmedik, onların pozitif yönlerini görmeye çalıştık. Elden geldiğince yardıma muhtaç olanlara yardım ettik. Ramazan'da gösterdiğimiz bu özenin süreklilik kazanmasını diliyorum ki, bunun bu ülkeye hizmeti artıracağına inanıyorum." dedi.

Belediye Başkanı Osman Gürün ise Türkiye ve dünyada kavganın, savaşın, hıncın olabildiğince yükseldiği bir dönemde olduklarını dile getirerek, "Ramazan ayına rağmen Müslüman ülkelerde kıyım katliam devam ediyor. Siz topluma öfkeyi kavgayı enjekte ederseniz, toplum da bunun etkisinde kalacak kavga ve çatışma ortamına girecektir." diye konuştu.

MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan, Ramazan ayında hem meteorolojik hem de bulunduğumuz coğrafya açısından sıcaklığın tüm şiddetiyle devam ettiğini kaydetti. Erdoğan, şöyle konuştuk: "Hem Suriye ve diğer komşularımızda cereyan eden olaylar, hem de maalesef ülkemizin özellikle belli bölgelerinde yoğunlaşan olaylar oldu. Ben özellikle şehitlerimizi rahmetle minnetle anıyorum."

"Eskiden İsrail'in bir Filistinli çocuğun kolunu taşla kırdığı zaman Müslüman kardeşlerimiz Eyüp Camii'nin önünde İsrail bayrağı yakarak, tepki gösterirlerdi" diyen CHP Muğla Milletvekili Tolga Çandar ise şimdi bu kadar şiddete rağmen hiç kimsenin tepki göstermediğini dile getirdi. Çandar, "Bizim o emperyalizme karşı tepki gösteren yiğit duygumuza ne oldu? Ramazan ayında en azından bir tepki gösterilirdi, ne oldu da bunlar durdu? Bu karışık duygular arasında geçirdim ben Ramazan ayını. Şimdi bir bayram günü bayramı bayram gibi kutlayalım, hakikaten her şeyi bir kenara bırakmayı bilmek lazım." ifadelerini kullandı.

AK Parti Muğla Milletvekili Yüksel Özden de beş yıldır milletvekili olarak bayramlaşma törenlerine katılmalarına rağmen ilk defa bu kadar coşkulu olduğunu söyledi. Özden, şunları ifade etti: "Bu ülke bizim, bu ülkenin birliğine dirliğine kast edenlere taviz vermeyeceğimizin bilinmesi lazım. Siyasi görüşlerimiz ne olursa olsun oturduğumuz pozisyonlar, taktığımız rozetler ne olursa olsun, bu ülkenin birliğine dirliğine kast edenlere asla müsaade etmeyeceğiz. Bu ülkenin insanları nasıl Çanakkale de hep birlikte Çanakkale geçilmez dediyse, 7 düvele karşı savaştıysak, canımızı nasıl ortaya koyduysak bundan sonra da böyle olacağının bilinmesi lazım."

Bu haber toplam 503 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.