Muğla’da büyük vefa örneği: Eşine böbreğini bağışladı

Muğla’da büyük vefa örneği: Eşine böbreğini bağışladı
 MUHABİR
Hatice Öztürk, Ocak ayında çift böbrek yetmezliğine yakalandığı öğrendi. Kan dokuları uyuşan eşi Mesut Öztürk tereddüt etmeden bir böbreğini eşine bağışladı. Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde başarılı bir ameliyat geçiren Hatice Öztürk, “Eşimi çok seviyorum. Bir organını bana bağışladı. Gözüm gibi bakacağıma söz veriyorum.” İfadelerini kullandı.

Hatice Öztürk, Ocak ayında belirli rahatsızlıklar üzerine Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne başvurdu. Yapılan tetkikler sonrasında Öztürk’ün iki böbreğinin de iflas ettiği tespit edildi. Diyaliz makinesine mahkûm olan Hatice Öztürk, bir yandan da organ bağışı sırasına yazıldı.

Hatice Öztürk’ün eşi, Muğla İl Turizm Müdürlüğü’nde görev alan Mesut Öztürk, eşi için doku örneğini vermeyi kabul etti. İzmir Tepecik Hastanesi ve Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde yapılan testler sonrasında Mesut Öztürk’ün dokuları, eşi Hatice Öztürk birebir eşleşti.

Tereddüt etmeyen Mesut Öztürk, eşi için bir böbreğini bağışlamayı kabul etti. 17 Nisan 2024 tarihinde gerçekleşen başarılı ameliyatlar sonrasında Hatice Öztürk, eşinden kendisine nakil edilen böbrekle sağlığına kavuştu, taburcu edileceği günü bekliyor.

444.jpg

“GÖZÜM GİBİ BAKACAĞIM”

Hatice Öztürk, eşinin bağışladığı böbreğe gözü gibi bakacağını söyleyerek, “Eşimi çok seviyorum ve teşekkür ediyorum. Bana bağışladığı böbreğe gözüm gibi bakacağım. Ameliyatı yürüten cerrahı ekibe teşekkür ediyorum.” Dedi.

“TEREDDÜT YA DA KAYGIYA DÜŞMEDİM”

28 yıllık evliliklerinin olduğunu belirten Mesut Öztürk, böbreğini eşini bağışlamaktan mutluluk duyduğunu belirtti, “İlk duyduğumuz anda çok üzüldüm. Ocak ayında belirli rahatsızlıklar sonrasında böbrek yetmezliği teşhisi koyuldu. Yapılan testler sonrasında benim dokularımın uyumlu olduğu anlaşıldı. İnsan, hayat arkadaşına canını verir, hiç kaygıya düşmedim. Benim ameliyatım 4 saat, eşimin ameliyatı 2 saat sürdü. Eşim tamimiyle sağlığına kavuşacak. Ameliyatı yürüten doktor ve cerrahi ekibe teşekkürlerimi sunuyorum.”

7777.jpg

“ORGAN BAĞIŞI SAYISININ ARTMASI ÇOK ÖNEMLİ”

Hatice Öztürk’ün ameliyatını yürüten Doktor Önder Özcan, organ bağışının önemine dikkat çekti, “Hastanemizde 22 başarılı organ nakli ameliyatını gerçekleştirdik. Canlı nakillerin iyi tarafı hemen sonuç alınıyor. Ama daha çok kadavra bağışını temin etmek çok önemli. Kadavra bağış sayılarında çok gerideyiz. Bunu artırmamız ülkemiz ve ilimiz açısından kritik önemde. Organ bağışı bekleyen hastamız çok ama bağış oranı az. Organ bağışı sorumluluğunu artırmamız lazım. Hastamız Hatice Öztürk de gayet başarılı bir ameliyat geçirdi. Yakında taburcu edeceğiz.” diye konuştu.

Bu haber toplam 289 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.