Muğla’da Cumhuriyet Bayramı

Muğla’da Cumhuriyet Bayramı
Cumhuriyet’in kuruluşunun 89. yılı Muğla’da Atatürk Stadyumunda kutlandı. Kutlamalara fazla ilgi yoktu. Atatürk stadyumunun türbinlerinin büyük bölümü...

Cumhuriyet’in kuruluşunun 89. yılı Muğla’da Atatürk Stadyumunda kutlandı. Kutlamalara fazla ilgi yoktu. Atatürk stadyumunun türbinlerinin büyük bölümü boş kaldı. Muğla Valisi ve Belediye Başkanı askeri cipin üzerinde öğrencilerin ve vatandaşların bayramlarını kutladı.

Muğla’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları Pazar günü başladı. Muğla Valisi Fatih Şahin Pazar günü saat 13.00’de Atatürk Anıtına çelenk koydu ve anıt defterini imzaladı. Vali Şahin, Anıt Şeref Defterine “Yüce Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti sağlam karakterli, onurlu, çalışkan, vatan sevgisiyle dolu, inançlı, genç nesillerin omuzlarında yükselerek geleceğe emin adımlarla yürümektedir. Yüce ATATÜRK, Türk Milleti olarak kurduğun Cumhuriyeti yüceltmek için var gücümüzle çalışıp, başarılı olacağımıza inancımız tamdır. Bu eşsiz eserin sonsuza dek koruyacağımıza manevi huzurunda bir kez daha söz veriyoruz” şeklinde yazdı.

Cumhuriyet’in kuruluşunun 89, yılı Muğla Atatürk Stadyumunda düzenlenen törenle kutlandı. 29 Ekim törenlerine Muğla Valisi Fatih Şahin, Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün, Muğla İl Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Fevzi Kurşun, Muğla İl Genel Meclisi Başkanı Cemal Gürpınar daire müdürleri, siyasi partilerin il ve ilçe başkanları ile vatandaşlar katıldı. Muğla Valisi Fatih Şahin, Belediye Başkanı Osman Gürün ve Alay Komutanı Fevzi Kurşun öğrencilerin ve vatandaşların bayramlarını kutladı. 

Muğla Valisi Fatih Şahin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında yaptığı konuşmada “

Kurtuluş savaşı sonrasında, Atatürk’ün önderliğinde Türk Milletinin büyük emekleriyle kurulan ve Türk milleti için en uygun yönetim şekli olan Cumhuriyetimizi, tüm değerleriyle sonsuza değin yaşatmak hepimizin vazgeçilmez ortak sorumluluğudur.Demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’ni, dil, din, ırk, inanç ve cinsiyet farkı gözetmeksizin toplumsal huzuru en üst seviyede yaşatarak, bölgesinde ve dünyada daha güçlü kılmak hepimizin vereceği ortak çaba, özveri ve hoşgörü ile mümkün olacaktır.Ülkemizi, Atatürk’ün gösterdiği hedefe taşıyabilmek için O’nun ilke ve inkılâplarının ışığında çok çalışmak, zorunda olduğumuzu unutmamalıyız.Cumhuriyetimizin ilanının 89. yılının büyük coşkusunu yaşadığımız bu günde; Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Atatürk’ü, kahraman silah arkadaşlarını, vatanın savunması, bölünmez bütünlüğü için mücadele eden tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyor,  vatandaşlarımızın “Cumhuriyet Bayramını” içtenlikle kutluyorum” dedi.

Bu haber toplam 491 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.