MUĞLA’DA DİNİ REFERANSLAR SEMİNERİ DÜZENLENDİ

MUĞLA’DA DİNİ REFERANSLAR SEMİNERİ DÜZENLENDİ
 MUHABİR
Kadına Yönelik şiddeti önlemede dini referanslar seminerinin sonuncusu gerçekleştirildi.

Muğla İl Müftülüğü’nce düzenlenen "Kadına şiddeti önlemede dini referanslar" konulu konferansa Muğla İl Müftü yardımcısı Sema Özbakış, Aile ve Dini Rehberlik Muğla Bürosu Sorumlusu Uzman Vaiz Nesibe Reçper ile din görevlileri katıldı.

Açılışta konuşan Muğla İl Müftü Yardımcısı Sema Özbakış Aile ve Dini rehberlik bürosu tarafından Muğla genelindeki personele yönelik bir seminer düzenlendiğini belirtti.

Özellikle son yıllarda aile içi özelinde kadına yönelen bir şiddet artışı yaşandığına dikkat çeken Özbakış, toplumu dini yönden aydınlatma görevi olan din görevlilerinin şiddeti önlemede dini argümanlara ihtiyaç duyduğunu ve etkili bir yöntem olarak bunu çevreye yansıttığını anlattı.

whatsapp-image-2023-11-30-at-15-48-18-1.jpeg

Bugüne kadar seminerlere katılan hocalara ve seminerleri veren uzmanlara teşekkür eden Özbakış, kadına yönelik şiddetin en kısa sürede bitmesini umduğunu aktardı.

Daha sonra katılımcılara Aile İçi Şiddeti önlemede Dini referanslar konulu seminerini sunan Muğla Aile ve Dini Rehberlik bürosu sorumlusu uzman Vaiz Nesibe Reçper de uzman gözüyle şiddetin önlenmesinde izlenecek yollar konusunda bilgiler verdi.

Dinin her alanda olduğu gibi Aile içi iletişim ve yaşanan şiddet konusunda da söz sahibi olduğunu aktaran Reçper, dini referans almadan Aile içi şiddete özellikle de kadına yönelen şiddeti önlemenin mümkün olmadığını dile getirdi.

İslam'ın kadına verdiği değerden bahseden Reçper bu konuda Peygamber (SAS)’ın hayatında yaşanan örnekleri sundu.

Seminer soru cevap kısmı ile son buldu.

Bu haber toplam 34 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.