Muğla’da Dinler Bahçesi Niye Olmasın…

Muğla’da Dinler Bahçesi Niye Olmasın…
Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden birisi olan Muğla’da 16 bin 554 yerleşik bulunuyor. Şöyle düşündüğünüz zaman yerleşik yabancıların...

Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden birisi olan Muğla’da 16 bin 554 yerleşik bulunuyor. Şöyle düşündüğünüz zaman yerleşik yabancıların sayısı bir hayli fazla. Yani bu insanlar zamanında Muğla bölgesine tatil için gelmişler gitmişler. Büyük bölümü yıllarca Muğla bölgesine gelmiş gitmiş. Daha sonra yıllarca tatil için geldikleri Muğla’ya yerleşme kararı almışlar. Uzun yıllardır Muğla’nın değişik ilçelerinde yaşıyorlar. Bizlerden birileri oldu artık yerleşik yabancılar…

Muğla bölgesinde ki yerleşik yabancıların büyük bölümü Türkçe kurslarına giderek dilimizi öğrendiler. Günlük yaşamları bizlerden farklı değil. Muğla bölgesinde yaşayan 16 bin 554 yerleşik yabancının en büyük sıkıntalırından birisi ibadet sorunu. Muğla bölgesinde kilise olmadığı için Pazar günleri ibadetlerini gerçekleştiremiyorlar. Yerleşik yabancıların belli bölümü Pazar günleri ibadetlerini yapmak için yakın illerdeki kiliselere gidiyorlar…

Muğla’da başta valilik olmak üzere Turizm İl Müdürlüğü alternatif turizm arayışları devam ediyor. Özellikle Muğla Valisi Amir Çiçek alternatif turizme çok büyük önem veriyor. Muğla’da yerleşik yabancıların ibadetlerini yapabileceği bir yer olsa bunu alternatif turizme dönüştürebiliriz.  Düşünsenize burada yabancıların ibaret edeceği bir yer olsa inanın her hafta sonu Muğla merkeze 2 ile 3 bin arasında yerleşik yabancı turist gelir…

Düşünsenize her Pazar Muğla merkeze 2 ya da 3 bin kişinin geldiğini. Her şeyden önce pansiyoncuk olayı ciddi anlamda gelişir. Muğla’nın tarihi evleri pansiyon olarak hizmet vermeye başlar. Sadece pansiyonculuk değil esnafta bu işten ciddi anlamda gelir elde edecektir. Pazar günleri Muğla merkezde kapalı olan bir çok işletme 3 bin kişiyi görünce iş yerlerini açmak durumunda kalacak. Böyle oluncada kent ekonomisi ciddi anlamda hareketlenecektir…

Birde bunu turizm sezonunda düşünün. Yılda 3,5 milyon yabancı turist ağırlıyoruz. Sadece 100 kişi dahi sezonda ibadet etmek için Muğla merkeze gelse dahi ortaya ciddi bir ekonomik tablo çıkacaktır. Böylelikle il içi seyehat olayıda artmış olacaktır. Ayrıca Bodrum, Marmaris ve Fethiye ilçelerine gelen yabancı turistler tatillerini sürdürdükleri ilçelerin dışına çıkmış olacaklar. Buyurun size bir alternatif turizm teklifi. Peki bu proje Muğla’da hayata geçer mi?...

Burada Muğla Valisi Amir Çiçek, İl Kültür ve Turizm İl Müdürü Veli Çelik ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ile Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş’e düşüyor. Eğer birlik sağlanabilir ise Muğla’daki yerleşik yabancıların ibadet etmelerini sağlayacak olgular yerine getirilebilir. Böylelikle hem yerleşik yabancıların ibadet etmelirini sağlanmış, hemde ekonomik bir girdi elde edilmiş olur…

Bununla birlikte hem il içi turizm canlanmış olacak hem de çevre illerde yaşayan yerleşik yabancıların en azından haftada bir gün dahi olsa Muğla’ya gelebilme imkanı sağlanmış olacak. Muğla’ya hizmet edenlerin ve Muğla’yı yönetenler bu işe girerlermi orasını pek bilemiyceğim. Nede olsa hassas bir konu.  Ancak Güneydoğu’da dinler bahçesi kuruluyor ise Muğla’da dinler bahçesi niye kurulmasın. Bence Muğla’yı yönetenler dinler bahçesi projesini biraz incelemelerinde fayda var diye düşünüyorum…

Bu haber toplam 595 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.