Muğla'da eniştesini öldürmüştü! Cezası belli oldu

Muğla'da eniştesini öldürmüştü! Cezası belli oldu
Muğla’nın Seydikemer ilçesinde inşaatta kullanılan ağaçlarını vermediği iddiasıyla tartıştığı eniştesini öldürmekten yargılanan sanık, 25 yıl 5 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Fethiye 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada "kasten öldürme" ve "mala zarar verme" suçlarından tutuklu yargılanan sanık Muhittin Sülük (62), son duruşmada hakim karşısına çıktı. Duruşmaya sanık Muhittin Sülük, öldürülen Bayram Sülük’ün kızı Nursel A. ve taraf avukatları katıldı. Savcı mütalaasında sanık için müebbet hapis cezası talep ederken, Nursel A. da sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasını isteyerek, “Şikayetçiyim“ dedi.
Sanık Muhittin Sülük, savunmasında Bayram’ın amcasının oğlu olduğunu, izinsiz şekilde ağaçlarını alıp kullandığını belirtti. Sülük, "Olay günü bir takırtı oldu. Bayram kapının önüne ağaçlarımı yığmış. Kerestelerimi arabayla götürdü. Komşunun oraya vardığında bana ait olan keresteleri indiriyordu. 'Benim kerestelerimi niye götürdün, ben kendime ev yapacaktım' dedim. Süleyman beni arkamdan kürekle ittirdi, yere düştüm. Kalktım, bu sırada Bayram da harç teknesiyle bana vurdu. Eve döndüm. Evde birden elime tüfek geçti. Kenardan gittim. Bayram’ı görmeden sıktım. Yerde gömlek vardı. Gömleğine de sıktım. Fark etmemiştim. Suçsuzum. Beraatımı istiyorum. Öncesinde de havaya 2 el ateş ettim“ ifadelerini kullandı.
Sanık son sözünde, “Aileme bakmakla yükümlüyüm. Ailem hasta. Tahliyemi istiyorum" dedi.
Mahkeme, sanığı önce müebbet hapis cezasına çarptırırken, iyi hal indirimi uygulayıp cezayı 25 yıl hapis cezasına çevirdi. Muhittin Sülük’e mala zarar verme suçundan da 5 ay hapis cezası verildi.
Muğla’nın Seydikemer ilçesi Dereköy Mahallesi’nde 11 Ekim 2022 tarihinde Muhittin Sülük, kereste anlaşmazlığı nedeniyle tartıştığı ve husumetli olduğu 71 yaşındaki eski taksici ve inşaat ustası eniştesi Bayram Sülük’ü bir inşaatta duvara iskele kurarken av tüfeğiyle iki el ateş ederek öldürmüştü. Muhittin Sülük, olay yerinden kaçarken Bayram Sülük’e ait otomobile de taşla camını kırıp zarar vermişti. Jandarmanın yakaladığı katil zanlısı, tutuklanarak cezaevine konulmuştu.

Kaynak:İHA

Bu haber toplam 194 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.