MUĞLA'DA GÖZALTINA ALINAN İŞ ADAMLARI SAVCILIĞA SEVK EDİLDİ

MUĞLA'DA GÖZALTINA ALINAN İŞ ADAMLARI SAVCILIĞA SEVK EDİLDİ
Muğla’da, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonunda gözaltına alınan 15 işadamı savcılığa sevk...

Muğla’da, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonunda gözaltına alınan 15 işadamı savcılığa sevk edildi. Savcılığa sevk edilenler işadamlarının arasında Muğla Sanayici ve İşadamları Derneği eski başkanı S.Ç’de bulunuyor.

15 kişi savcılığa sevk edildi

Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ/PDY soruşturması kapsamında yürütülen soruşturma kapsamında gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan ve aralarında müteahhit, esnaf ve avukatın bulunduğu 15 iş adamı savcılığa sevk edildi. Muğla Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekiplerince geçtiğimiz hafta içinde 'FETÖ/PDY'ye yönelik kent merkezinde operasyon gerçekleştirildi. Operasyon kapsamında aralarında müteahhit, esnaf ve bir avukatın bulunduğu A.A., F.K., İ.D., M.A., Ö.D., S.U., T.P., V.Y., H.T., İ.Y., H.H.K. ve S.G. gözaltına alındı. Gözaltına alınan zanlıların işlemleri devam ettiği sırada firarda olduğu iddia edilen S.Ç., O.Ö. ve M.K.’nın da aralarında bulunduğu 3 kişinin yakalanması ile gözaltına alınan sayısı 15’e çıktı.Bir haftadır Muğla Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü’nde tutulan zanlılar ifade işlemlerinin tamamlanmasının ardından savcılığa sevk edildi.

MUSİD eski başkanı da var

Savcılığa sevk edilen iş adamları arasında Muğla Sanayici ve İşadamları Derneği eski başkanı S.Ç’de bulunuyor. S.Ç Muğla’da 35 milyon liralık aldığı teşvikle gündeme gelmişti. Şüphelilerin ‘suç işlemek için örgüt kurma ve üye olma’, ‘örgüte finansal destek sağlamak’ ve ‘milli, dini ve insani duyguları istismar etmek suretiyle himmet adı altında yardım toplama’ suçundan yargılanacağı öğrenildi.

Mustafa İnci

Bu haber toplam 1695 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.