Muğla’da halk plajları ücretsiz

Muğla’da halk plajları ücretsiz
 MUHABİR
-Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Sahillerdeki işgallere son vereceğiz açıklaması sonrasında, vatandaş hangi sahillerin vatandaşlara ücretsiz olduğunu araştırmaya başladı.

Turizm Cenneti Bodrum’da Belediye tarafından işletilen 83 halk plajı ücretsiz, Fethiye ve Marmaris’te ise belediyeler tarafından işletilen 4 plaj ücretsiz.

BODRUM’DA HALK PLAJI SAYISI 15’TEN 83’E YÜKSELDİ

Bodrum Belediyesi tarafından Bodrum’da yaşayan vatandaşların ve kente gelecek olan turistlerin kullanacağı plajlarda için sezon öncesi çalışmalar sürdürülüyor. Bu sezon, yarımada genelinde 83 belediye halk plajının hizmette olacağı öğrenildi. Turizm Cenneti Bodrum’da 11’i Mavi Bayraklı toplam 83 halk plajı bulunuyor. Bodrum’da, 2016 yılında 15 noktada faaliyet gösteren belediye halk plajı sayısı 2024’te 83’e yükseltildiği öğrenildi.

BAKANLIĞIN MUĞLA’DAKİ 4 PLAJI ÜCRETSİZ

Kültür ve Turizm Bakanlığının Muğla’da Bodrum-İçmeler, Marmaris-İçmeler, Türkbükü ve Torba Ücretsiz Halk Plajlarına giriş ücretsiz.

Kültür ve Turizm Bakanlığının engelli ve doğa dostu plajlarında aile localarından dinlenme teraslarına, yöresel ürünler pazarından bebek bakım üniteleri ve çocuk parklarına, bisiklet ve yürüyüş yollarından aromatik peyzaj düzenlemelerine kadar pek çok ayrıntı vatandaşların hizmetine sunuluyor.
Mavi bayraklı plaj sayısında dünya üçüncüsü olan Türkiye’nin sahillerinde 5 yıldızlı halk plajı konforu yaygınlaşıyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı ücretsiz halk plajlarına yenilerini ekliyor. Bakanlık her ihtiyaca uygun tasarladığı ücretsiz 5 yıldızlı halk plajı sayısını Türkiye genelinde 35’e ulaştıracak. Ortalama 100 bin kişinin ağırlandığı plajlarda sayı arttıkça, Türkiye genelindeki şezlong sayısı da yaklaşık 30 bine ulaşacak. Fethiye ve Marmaris’te ise belediyeler tarafından işletilen 4 plaj ücretsiz olduğu öğrenildi.

OTELLERİN İŞGALİ SÜRÜYOR

Turizm Cenneti Muğla’da Milli Emlak tarafından ecri misil karşılığı otellere ise vatandaşların girmesine izin verilmiyor. Plajları sadece otel müşterileri kullanabiliyorlar.
Turizm Cennetleri Akyaka, Dalyan, Ölüdeniz’de Ecri Misil ve kiralama yönetimi ile özel sektöre verilen sahillerde şezlong ücreti 80 ila 200 lira arasında değişiyor.
Vatandaşlar ise kamuya ait tüm sahillerden Anayasal bir hak olarak ücretsiz olarak faydalanmak istediklerini ifade ediyorlar.

Bu haber toplam 235 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.