MUĞLA'DA İKİ ORMAN YANGINI

MUĞLA'DA İKİ ORMAN YANGINI
Muğla’nın köyceğiz ve Fethiye ilçelerinde iki ayrı orman yangını çıktı. Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde saat 12.00 civarlarında orman yangını...

Muğla’nın köyceğiz ve Fethiye ilçelerinde iki ayrı orman yangını çıktı. Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde saat 12.00 civarlarında orman yangını çıktı. 30 hektarlık alanda etkili olduğu öğrenilen yangına 5 helikopter ve 2 uçak müdahale ediyor. Alevler kontrol altına alınamazken çevre illerden takviye ekip istendi.

Kontrol altına alınamadı

Orman yangınları açısından Türkiye’nin en hassas bölgelerinin başında gelen Muğla’da  orman çıktı. Muğla’nın Köyceğiz ilçesi  Dövüşbelen Mahallesi, Balıklı Mevkisi'nde,  saat 12.00 sıralarında orman yangını çıktı. Alevler kısa sürede geniş bir alana yayılırken, yangını söndürmek için havadan ve karadan müdahale ediliyor.  Orman yangınına 5 helikopter ve 2 helikopter havadan, 100 yangın işçisi ve 20 arazözde karadan söndürme çalışmasına katıldı.  Tüm çabalara rağmen alevler kontrol altına alınamayınca Antalya, İzmir, Aydın ve denizli illerinden takviye ekip istendi.  Köyceğiz’de ki orman yangını devam ederken öte yandan Muğla’nın Fethiye ilçesi Kemer Mahallesi Saklıkent mevkiinde  saat 14.30 sıralarında orman yangını çıktı. Ekipler her iki orman yangını kontrol altına almaya çalışıyor.

Bu haber toplam 630 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.