Muğla’da peynir raflarında yöresel bir lezzet olarak bilinen karın tereyağı inek karnına doldurulmasıyla dikkat çekmekte.
Denizli bölgesinin yöresel lezzeti olan karın tereyağı inek işkembesine doldurularak farklı bir lezzete ve faydaya sahip. Tereyağı 6 ay ya da 12 ay bekletildikten sonra İnek karnına ve bağırsağına doldurularak sağlık açısından daha faydalı, lezzet olarakta farklı bir hale geliyor. Karın tereyağının kilo fiyatı 450 TL’den satışa sunulmakta.
Elifoğlu Peynirci'nin sahibi Mehmet Gülgün ise Karın Tereyağının bin bir zahmetle neredeyse 2 yıla uzanan bir süreçte sofralara ulaşan ve tamamen doğal olarak, katkısız şekilde özenle yürütülen bir üretim süreci olduğundan bahsetti.
Sağlık açısından yararlı kolesterolü dengeleyip, kalp ve damar sağlığı için gerekli olan yararlı kolesterolün teminini sağlamasıdır. Doğal beslenmede önemli faydalar sunuyor. Doğal olması, katkısız olması ve tamamen sağlıklı şartlarda üreticiyle buluşması nedeniyle de karın tereyağının tüketimi, uzmanlarca önerilmekte.