MUĞLA’DA KADINLAR ‘8 MART’ YÜRÜYÜŞÜ DÜZENLEDİ

MUĞLA’DA KADINLAR ‘8 MART’ YÜRÜYÜŞÜ DÜZENLEDİ
Menteşe Kadın Platformu, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla yürüyüşü yaparak, Sınırsızlık Meydanı'nda basın açıklaması yaptı.

BERİTAN YÜCEL

Muğla’nın Menteşe ilçesinde kadınlar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Akyol Parkı’ndan başlayarak Sınırsızlık Meydanı’na doğru yürüyüş düzenledi.

Sınırsızlık Meydanı’nda yapılan basın açıklamasını okuyan Menteşe Kent Konseyi Başkanı Nuran Aldan, şunları söyledi:

“8 Mart 1857’de Newyork’ta dokuma işçisi kadınların daha iyi çalışma koşulları için verdikleri mücadelede sırasında katledilmelerinin anısına, dünyanın dört bir yanında biz kadınlar o günden beri alanlarda, evde, iş yerinde yaşamlarımız, haklarımız ve özgürlüğümüz için yan yana dayanışmaya ve mücadele etmeye devam ediyoruz. Her türlü baskıya ve şiddete karşı mücadelemizi büyütüyoruz.

Tıpkı kadın cinayetleri gibi deprem de politiktir; Siyasal İslamcı iktidar kurduğu rant sistemi ile depremi bir felakete dönüştürmüş, Tek Adam rejimi enkaz altında kalmıştır.

Tüm yaşamı alt üst eden bu felaketin ortasında kadınlar göçe, yoksulluğa,  salgın hastalıklara ve şiddet riskine erkek egemen sistemin her türden şiddet, taciz ve istismarına açık hale gelecektir.

Unutmayacağız, unutturmayacağız, hesap vereceksiniz! Bize parmak sallayan, notlar tutanlara sesleniyoruz ülkeyi enkaz altında bırakanlara sesleniyoruz. Biz de not ediyoruz.

Feminist isyanımızla yıkacak, dayanışma ile yeniden kuracağız! Rant, kâr hırsı ve ihmalle depremi felakete dönüştüren siyasi iktidara sesleniyoruz!

Katliamı bize kader diye sunamaz, bu enkazın siyasi sorumluluğunu öyle helallik isteyerek üzerinden atamazsınız. Toplumsal dayanışmayı baskı ile durduramazsınız. Hesap vereceksiniz! Tarikat, cemaat düzeninizi yıkacağız Her yanı çürüyen bu iktidarı göndereceğiz. Biz kazanacağız.

Katliamı bize kader diye sunamaz, bu enkazın siyasi sorumluluğunu öyle helallik isteyerek üzerinden atamazsınız. Toplumsal dayanışmayı baskı ile durduramazsınız. Hesap vereceksiniz!

Eşit, laik ve şiddetsiz bir yaşamı hep birlikte kuracağız. Her yanı çürüyen bu iktidarı göndereceğiz. Biz kazanacağız. Yaşamın her alanında; sömürüye, ayrımcılığa, cinsiyetçiliğe, savaşa, yoksulluğa, patriyarkaya,  erkek şiddetine karşı direnmeye ve örgütlü mücadelemizi büyütmeye devam ediyoruz!

Öfkemizle isyanımızla kadın dayanışmasını örüyor yaşamı yeniden kuruyoruz!”

Bu haber toplam 1467 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum