Muğla’da kapanan ve açılan okullar

Muğla’da kapanan ve açılan okullar
Milli Eğitim Bakanlığının 4+4+4 eğitim sisteminde Muğla il genelinde 5 yeni okul açılırken 4 okul ise İmam hatip okuluna çevriliyor. Okullarda ki yeni...

Milli Eğitim Bakanlığının 4+4+4 eğitim sisteminde Muğla il genelinde 5 yeni okul açılırken 4 okul ise İmam hatip okuluna çevriliyor. Okullarda ki yeni sistem önümüzde ki dönemden itibaren geçerli olacak. Eğitim Sen’den konuyla ilgili yapılan açıklamada "12 Yıl Kademeli Eğitimin temel hedefi, öğrencileri İmam Hatip Liselerine yönlendirmektir" denildi.

Yeni eğitim yasası ile Muğla il genelinde bulunan 300 okul da değişiklik yapılıyor. Bazı okulların işlevleri değişirken, bazı okullar kapatılıyor. Muğla il genelinde 5 yeni okul açılırken 4 okul imam hatip ortaokuluna dönüştürüldü. Bodrum- Mumcular’da bulunan Sitare Özkan ilköğretim okulu imam hatip orta okuluna, Fethiye Bulunan Sağlık Meslek Lisesi, imam hatip ortaokuluna, Milas’ta bulunan Ahmet Hamdi Helvacı İlköğretim Okulu İmam hatip ortaokuluna çevrildi. Muğla merkezde ise yeni imam hatip ortaokulu kurulmasına karar verildi.

Muğla Eğitim Sen’den 4+4+4 sistemiyle ilgili olarak yapılan açıklamada “8 yıllık kesintisiz eğitim kaldırılacak ve yerine 4+4+4'ten oluşan kademeli sistem getirilecektir. Ortaokulların yeniden devreye girmesi demek olan bu düzenlemenin, zorunlu eğitimin 12 yıla çıkarılmasından çok, AKP’nin arka bahçesi olarak gördüğü imam hatip okullarının önünü açmak olduğu açıktır” denildi.

Bu haber toplam 983 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.